HA­LİL ÖZ­TÜRK

At­le­tizm’de Ço­rum adı­na Dün­ya Şam­pi­yo­na­sı’nda ilk ma­dal­ya­lar Ta­rık De­mir’den gel­di. Fas’ta ya­pı­lan Dün­ya Li­se­ler At­le­tizm Şam­pi­yo­na­sı’nda ya­rı­şan Ço­rum Spor Li­se­si öğ­ren­ci­si ve Fe­ner­bah­çe Ku­lü­bü spor­cu­su Ta­rık De­mir 1500 ve 3000 met­re ya­rış­la­rın­da iki bronz ma­dal­ya ka­zan­dı.

Ta­rık De­mir cu­ma ak­şa­mı ilk ola­rak 3000 met­re­de ya­rış­tı. Ya­rı­şın bü­yük bö­lü­mü­nü ön sı­ra­lar­da gö­tü­ren son 300 met­re ka­la ata­ğa kal­kan Ta­rık De­mir bu ka­ta­go­ri­de ev sa­hi­bi Fas’lı iki ra­ki­bi­nin ata­ğı­na kar­şı­lık ve­re­me­yin­ce fi­niş çiz­gi­si­ni üçün­cü ola­rak geç­ti ve ilk bronz ma­dal­ya­sı­nı ka­zan­dı. Cu­mar­te­si ak­şa­mı ise bu kez 1500 met­re­de pis­te çı­kan Ta­rık De­mir yi­ne zor­lu ra­kip­le­ri ara­sın­dan sıy­rı­la­rak üçün­cü ol­du ve Dün­ya Şam­pi­yo­na­sın­da ikin­ci bronz ma­dal­ya­sı­nı ka­zan­dı.

Ta­rık De­mir’in an­tre­nö­rü Ah­met Kol­taş ek­ran­dan iz­le­di­ği spor­cu­su­nun özel­lik­le 3000 met­re­de er­ken ata­ğa kalk­ma ha­ta­sı yap­tı­ğı­nı da­ha iyi bir de­re­ce el­de ede­bi­le­ce­ği­ni an­cak çok önem­li bir tec­rü­be ka­zan­dı­ğı­nı söy­le­di.

El­de et­ti­ği de­re­ce­le­rin spor­cu­su­nun en iyi de­re­ce­le­ri ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Kol­taş ‘Bu dü­zey bir ya­rış­ta bü­yük bir tec­rü­be ka­zan­dı. Önü­müz­de­ki dö­nem­de çok da­ha iyi de­re­ce­ler ala­ca­ğı­na ina­nı­yo­rum. Ça­lış­ma­la­rı­mız ara­lık­sız de­vam ede­cek’ de­di.