HALİL ÖZTÜRK
Büyük erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası dün üç sıklette yapılan final müsabakaları ile sona erdi. Şampiyonada Çorum Belediyesi Gençlikspor kulübü sporcuları kürsüye çıkamadı iki Çorumlu Ahmet Peker ve Fatih Erdin ise sıkletlerinde ikinci olarak gümüş madalya kazanan isimler oldular.


Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda dört gün süren şampiyonada en büyük heyecan 86 kiloda yaşandı. Geçen yıl Çorum Belediyespor güreşçisi olarak Dünya ikinciliğini kazanan Fatih Erdin cuma günü bu sıkletin erken finali olarak gösterilen maçta Selim Yaşar ile geçen yıl olduğu gibi 1-1 biten maçta son puanı alan taraf olarak finale yükselmeyi başarmıştı.


Cumartesi günü akşamı final maçında Fatih Erdin aynı kulüpten takım arkadaşı Osman Göçen ile karşı karşıya geldi. Rakibi önünde ilk devreyi 3-1 önde tamamlayan ve bu devrenin son on saniyesinde rakibini bastırıp iki puan alma şansını iyi kullanamayan Fatih Erdin ikinci yarıda rakibin bastırıp aldığı puanlara engel olamayınca 5-3 geriye düştü. Son bölümde aldığı iki puan ile skoru 5-5 yapmasına karşın teknik puanı fazla aldığı için maçtan galip ayrılan Osman Göçen altın madalya kazanırken Fatih Erdin ise ikinci oldu.


57 kiloda mücadele eden diğer Çorumlu güreşçi Ankara ASKİ adına çıktığı minderde finale kadar rakiplerine şans tanımadı. Final maçında Ahmet Duman’a yenilince oda ikinci olarak gümüş madalya kazandı.


Şampiyonaya Çorum Belediyesi Gençlikspor kulübü adına katılan sporculardan kürsüye çıkan olmadı ancak ilk on içinde üç isim yer aldı. 57 kiloda Engin Çetin yarı finale yükselme maçında rakibine yenilince kürsü şansını kaçırdı ve sekizinci oldu. 70 kiloda Bilal Akbıyık da aynı şekilde yarı finale yükselme maçını kaybetti rakibi finale yükselemeyince repesaj hakkı elde edemedi ve sekizinci olarak şampiyonayı tamamladı.


Çorum Belediyesi adına en başarılı isim ise 97 kiloda Rasim Saraç’tan geldi. Genç güreşçi yarı finale yükselme maçında altın madalya kazanan Fatih Yaşarlı’ya yenildi. Rakibi finale yükselince repesaj maçına çıkan Rasim Saraç madalya için mücadele ettiği İller Bankası takımından Ali Bönceoğlu’na 6-2 yenilince beşinci olarak Çorum adına en başarılı dereceye yapan sporcu oldu.
Takım sıralamasında Çorum Belediyesi Gençlikspor 67 kulüp arasında 22 puanla 11. sırada yer alırken Ankara ASKİ 185 puanla birinci Ankara İlbank 159 puanla ikinci İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 146 puanla üçüncülüğü kazandı. Müsabakalar sonunda sıkletlerinde dereceye girenlere madalya takımlara ise kupaları verildi.