HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor Fatsa deplasmanında Mikail ve Volkan’ın attığı gollerle 2-0 galip dönerek hafta başında yaşadığı olumsuzlara karşı güzel bir direnç örneği verdi.


Başkan Fatih Özcan’ın istifası kaptan Oğuzhan’ın futbolu bırakması ile haftaya sancılı başlayan kırmızı siyahlı takım Fatsa maçının ilk yarım saatlik bölümünde daha çok kontrollü bir futbol oynadı. İlk yarının son dakikasında Mikail’in golü ile ilk yarıyı 1-0 önde kapatan kırmızı siyahlı takım ikinci yanrının başında Volkan’ın golü ile skoru 2-0 yaptı ve rahatladı.


Sonraki bölümde ev sahibi takımın baskı kurmasına izin vermeyen Yeni Çorumspor ani ataklarla pozisyonlar buldu. Maçın 87. dakikasında ev sahibi takımın kazandığı penaltı atışını kaleci Onurcan kurtararak gole izin vermedi ve sahadan 2-0’lık galibiyet ile ayrılan Yeni Çorumspor hem hafta başında yaşananlara güzel bir birliktelik örneği gösterdi hemde en güzel cevabı verdi.


Maçı Çorum’dan giden yaklaşık 150 kadar Çorumlu futbol sever ile birlikte ev sahibi takımın 1500 kadar taftarları izledi. Maç sonunda Yeni Çorumspor futbolcu ve taraftarları büyük bir sevinç yaşadılar.

MAÇTAN DAKİKALAR:
37. dakikada sol kanattan ev sahibi takımın kullandığı korner atışında ceza sahasına gönderilen topa ön direkte Hüseyin Cankat kafayı vurdu top yandan az farkla auta gitti.

45+1. dakikada Yeni Çorumspor golü geldi. Sağ kanattan gelişen kırmızı siyahlı takım ataında Yakup topla ceza sahasına girdiği anda yerden Volkan’a çıkardı kaleci Ömer daha önce hamle yaparak topa sahip oldu. Eli ile oyun kurmak isteyen kalecinin pasında Hüseyin Tokmak yapılan baskı üzerine geri kalecisine dönen bu futbolcunun gönderdiği topu kaleci Ömer uzaklaştırmak isterken kısa düşen topu Mikail önünde buldu topla ceza sahasına girdi rakiplerini geçerek çapraz pozisyonda topu köşeden Fatsa ağlarına göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
İlk yarı bu golle Yeni Çorumspor’un üstünlüğü ile sona erdi.


Yeni Çorumspor ikinci yarıyada galibiyet ile başladı. Sol kanattan topla hareketlenen Volkan Serim çapraz pozisyonda kaleci Ömer ile baş başa kaldı kalecinin kapattığı köşeden topu direk dibinden Fatsa ağlarına göndererek skoru 2-0 yapan golü attı.


85. dakikada ani gelişen Yeni Çorumspor atağında Barış’ın pasında Kıvanç topla hareketlendi çapraz pozisyonda kaleye sert gönderdi top üstten az farkla auta gitti.


87. dakikada Fatsa Belediyespor penaltı atışı kazandı.Sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde meydana gelen karambolde top Muhammet Fettahoğlu’nun eline çarptı maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı Fatih kullandı kaleci Onurcan sağına gelen topu tokatladı ve topu kornere çelerek rakibe gol izni vermedi.


90. dakikada Yeni Çorumspor üçüncü gole çok yaklaştı. Orta alandan Kerem’in pasında Barış topla rakip ceza sahasına girdi kaleci Ömer ile karşı karşıya kaldı vuruşunda top kalecinin ayaklarından geri geldi maçta Yeni Çorumspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.