M.BURAK YALÇIN

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum’a gönderilen 10 ambulansın teslimi için tören düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ile Erol Kavuncu, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, ÇESOB Başkanı Recep Gür, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, İl Müftüsü Muharrem Biçer, bazı daire müdürleri ve İl Sağlık Müdürlüğü personeli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

’24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET VERİLİYOR’

İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, 112 Acil Sağlık Hizmetlerini vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı bir şekilde ulaştırmak için var güçleri ile çalıştıklarını belirterek, Çorum’da 27 istasyonda 24 saat kesintisiz Acil Sağlık Hizmetleri verildiğini söyledi.

‘2019 YILINDA 5 ADET ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONU KURULACAK’

Tahsis edilen 10 ambulans ile Çorum’da ambulans sayısının 64’e çıktığını dile getiren Ömer Sobacı, “2019 yılı içerisinde 2’si il merkezinde, 1 tanesi Osmancık’ta, 1 tanesi Mecitözü’nde, 1 tanesi de Kargı’da olmak üzere 5 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete geçecektir. İlimizde 10 dakikada kentsel vakaya ulaşım oranımız yüzde 99, kırsal vakalarda ise 30 dakikada ulaşım oranımız yüzde 98 olarak gerçekleşmiştir. Bu oranlar Bakanlığın belirlediği yüzde 95 hedefinin üzerindedir” diye konuştu.

İl Müftüsü Muharrem Biçer’in yaptığı duanın ardından ambulansların anahtarları görevli personellere teslim edildi.