KADMUDER’den ‘kadın sağlığı’ semineri KADMUDER’den ‘kadın sağlığı’ semineri

FATİH BATTAR
Çorum’da 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile İl Sağlık Müdürlüğünce Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törene İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, Çorum Tabipler Odası Başkanı Dr. Özgür Koçak, hekimler ve sağlık personelleri katıldı.

Törende İl Sağlık Müdürlüğü, Tabipler Odası, Elitpark Hastanesi ve Çorum Özel Hastanesi Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törende konuşan İl Sağlı Müdürü Ömer Sobacı; “Güç koşullara rağmen canını dişine takarak, bıkmadan usanmadan özveriyle çalışan tüm doktorlarımızın Tıp Bayramı’nı tebrik ederim.” dedi

Doktor olmanın geniş bilgi ve tecrübe birikimine sahip olarak insan sevgisi, temiz ahlak ve merhameti de içinde barındıran yüce bir vicdan sahibi olmakla vücut bulduğunu belirten Sobacı; “Doktor hastanın umududur. İnsan sağlığı doktorların bilgisi, tecrübesi, sezgisi, teşhis ve tedavisi ile korunur. Hekimler insan sağlığının güvencesi olarak yetiştirilirler. Asıl olan insandır” diye konuştu

“Bu yılki 14 Mart'ı bayram coşkusu ile kutlayamıyoruz” diyen Sobacı, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde 448 sağlık çalışanının vefat ettiğini, 528 çalışanın ise yaralı olarak tedavi altına alındığını kaydetti.
Sobacı, deprem bölgesinde görevlerini özveri ile devam ettiren ve gönüllü olarak bölgede bulunan hekimlere teşekkür etti.