FATİH BATTAR

Çorum’da aç kalan sokak köpekleri insanlara saldırmaya başladı.

Kış günlerinde yiyecek bulmakta zorluk çeken köpekler, insanlara saldırıyor. Bahçelievlerde başıboş köpeklerin saldırısı yüzünden mahalle sakinleri, dışarı çıkmaktan korkan hale geldiğini söylüyorlar.

Çorum’da bu aralar köpek saldırılarının artması mahalle sakinlerini iyice tedirgin ederken, saldırgan köpekler yüzünden çıkarı çıkmaya korkar hale gelen mahalle sakinleri, yetkililerden yardım bekliyor.

Çocuklarını okula götürürken hemen hemen her gün bir köpeğin saldırına maruz kaldıklarını belirten bir mahalle sakini; “Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de sokak köpeklerinin iki çocuğa saldırarak birini öldürmesi bizi dehşete düşürdü. Çorum’da da bu aralar aç kalan sokak köpekleri insanlara saldırmaya başladı. Kayseri’de ki olay bizi çok etkiledi. Artık başıboş köpeklerden korkar hale geldik. Çocuklarımızı okula götürüp, getirirken bile tedirgin oluyoruz. Yetkililerin bu konuya acil bir çözüm bulmasını istiyoruz. Çorum’da hayvan barınağımız oraya götürsünler. Hayvan barınağı yetersiz ise başka çözümler arasın. Saldırgan köpekler yüzünden artık dışarı çıkamaz hale geldik.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi