RECEP MEBET
Çorum Dikici ve Kunduracılar Odası, Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla dün dua programı düzenledi.
Tarihi Arasta’da gerçekleşen duaya Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, bazı oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Huzur Camii Emekli İmam Hatibi Ömer Kazancı’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Dikici ve Kunduracılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer ile Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.


GÜR’DEN GÜL’E TEŞEKKÜR
Yapılan duanın ardından katılımcılara hitap eden ÇESOB Başkanı Recep Gür, tüm esnaf ve sanatkârlar ile Çorum halkının Regaib Kandili’ni tebrik etti.
Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Recep Gür, kendilerini hiç yalnız bırakmayan Zeki Gül’e esnaf adına teşekkür etti.

 

‘YILAN HİKÂYESİ’ SÖZLERİNE TEPKİ
Belediye Başkanı Zeki Gül, Arasta ile ilgili hazırladıkları proje hakkında açıklamalarda bulundu.
Katıldığı kandil duasında kulağına gelen, “Arasta, yılan hikâyesine döndü” şeklindeki sözlere tepki gösteren Zeki Gül, büyük önem verdiği projenin bizzat takipçisi olduğunu ve en yakın zamanda hayata geçeceği müjdesini verdi.
Çorum Belediye Başkanı olarak son kez esnaf duasına katıldığını belirten Gül, önümüzdeki günlerde Arasta projesi ihalesine onay vereceğini söyledi.
“Bu önemli projeye de inşallah bizim dönemimizde başlanmış olacak” diyen Başkan Gül, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu gibi resmi onayları da alınan projenin masraflarını da Belediye olarak üstlendiklerini kaydetti.
Esnafa maliyet doğurmaması için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğini almayı da planladıklarını dile getiren Gül, “Belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.
Gül, “Çorum’u ziyaret edenler Arasta’yı görmeden gitmeyecekler. Tarihi mekan, Çorum’un önemli merkezlerinden biri olma özelliğini sürdürecek” diye konuştu.
Ahilik geleneklerini yaşatan Arasta esnafını tebrik eden Belediye Başkanı Gül, tüm Çorum halkının Regaib Kandili’ni kutlayarak konuşmasını tamamladı.