FATİH AKBAŞ

Ayakkabıcılar ve Dikiciler Arastalarının restorasyon projeleri hazırlanacak. Konu dün yapılan Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

Ayakkabıcılar ve Dikiciler Arastalarının restorasyon projelerinin hazırlanmasını öngören gündem maddesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Gül, “Arasta konusunda belediyenin epeyce bir mücadelesi oldu. Gazi Caddesi ile Farabi Caddesi’ni bağlayacak yol açılsaydı trafikte rahatlama olabilirdi. Ancak olmadı. Arkadaşlarımız Konya ve Bursa’da yapılan tarihi çarşıların sokak sağlıklaştırma projelerini incelediler. Ayakkabıcılar ve Dikiciler Arastalarının restorasyon projelerini belediye hazırlatacak. Birkaç yerden proje teklifleri geldi. Biz proje ihalesini yapacağız ancak projeyi başkan yerlerden destek alarak hayata geçireceğiz. Arastalar cazibe merkezi haline gelecek. Çorum için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Proje kapsamında 419 işyeri bulunuyor.

Ayakkabıcılar ve Dikiciler Arastalarının restorasyon projelerinin belediye tarafından yaptırılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi