EROL TAŞKAN

15 Temmuz Şehidi hemşehrimiz Mustafa Solak’ın oğlu Emre ve eşi Melek Solak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret ederek, Bakanlık görevinin hayırlı olmasını dileyerek kutladı. Bakan Soylu’nun özel ilgi gösterdiği Emre Solak, Bakan’ın ziyaretine giderken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için özel olarak hazırlattığı Özel Harekatçı üniformasını giydi.

Emre Solak ve annesi Melek Solak’a geniş bir zaman ayıran Bakan Soylu, Solak ailesi ile 15 Temmuz gecesine ilişkin pek çok detay ve anıyı paylaştı.

Emre Solak ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, ziyaretle ilgili açıklamasında “Sayın Bakanımız çok mütevazi bir insan. Sanırsınız Bakan’la değil sıradan bir insanla sohbet ediyorsunuz. Hiç bir kibirlenme yok, ne konuşuyorsa gönülden konuşuyor.” dedi.

Babası Mustafa Solak’ın şehadet anını ve yaşadıklarını Bakan Soylu’ya anlattığını söyleyen Emre Solak, “Ben anlattıkça O duygulandı, samimi davranışları bizim gönlümüzdeki müstesna yerini kat kat artırdı. Ben Sayın Bakanımız’ın bu konudaki samimiyetine ve mücadelesine güveniyorum ve O’nun duacısıyım.” diye konuştu.

Bakan Soylu’yu evine davet ettiğini anlatan Emre Solak, ziyaret sözü aldığını ve o günü heyecanla beklediğini aktardı.

Emre Solak, ziyaretin ardından 23,00’e kadar devam eden 15 Temmuz toplantısına katıldı.

Editör: Haber Merkezi