15 Nisan tarihinin Dünya Hitit Günü olarak ilan edilmesi nedeniyle bu yıl 43. Turizm Haftası Kutlama Programı, Ankara'da Vakıf 19 işbirliğinde Dünya Hitit Günü etkinlikleri ile başlatıldı.

Etkinliğin açılış programına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yabancı ülke büyükelçileri, Kültür Ataşeleri, emekli bakan, vali, milletvekili, Çorumlu işadamları, bürokratlar, akademisyenler, sanatçılardan oluşan davetliler katıldı. 

Yapılan açıklamaya göre, Türk-Japon Vakfı’nda yapılan etkinlikte açış konuşmalarının ardından Bahçelievler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından tasarlanan Hitit kıyafetlerinin sergilendiği ‘Hititlerin Ayak İzleri’ konulu defile ve Hitit lirinin kullanıldığı ‘Hitit Ensemble’ grubunun konseri, Prof. Dr Tayfun Yıldırım'ın Hititlerde Müzik ve Dans konulu sunumu izleyicilerden büyük alkış aldı. 
Çorumlu sanatçıların eserlerinden oluşan 'Hattuşa'dan Dünyaya Açılan Pencere Hititler' temalı serginin gezilmesinin ardından verilen Hitit Mutfağından lezzetler taşıyan kokteyl ile programın ilk gün etkinleri sona erdi. 

20 Nisan tarihine kadar devam edecek 'Dünya Hitit Günü Kutlamaları' etkinlikleri kapsamında paneller, atölye çalışmaları, uygulamalı arkeolojik kazı çalışmaları, el sanatları sergileri gibi bir çok farklı etkinlik gerçekleştirilecek.