EROL TAŞKAN
CHP il Başkanı Mehmet Tahtasız, belediyenin üstüne vazife olmayan yatırımlara el attığını iddia etti, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da verdiği cevapta, “Bir il başkanı günlerdir tesislerimizi dolaşıyor ve kimine gereksiz diyor, kimine boş harcama. E tabi bir “heykel” değil hiçbiri. Mahsuplaşmadan da haberi yok. Seni biraz yoruyoruz ama bir gün CHP döneminde yapılan tesisleri de sen bize gezdirirsin ödeşiriz. Bulabilirsen tabi.” dedi.

Tahtasız, belediyenin öncelikli görevi olmadığı halde, bir takım yatırımlara kalkışarak büyük bir borç yükünün altına girdiğini, belediyenin 500 milyon borcu olduğunu ileri sürdü.

Genel bütçeden yapılacak yatırımların, yerel bütçeden yapıldığını belirten Mehmet Tahtasız, “Yanlış yatırımlardan dolayı Çorum Belediyesi şu anda 500 milyon lira borçludur. Belediye yönetimi borcu kapatmak için 15 günde bir arsa satarak, çareler aramaktadır. Belediye, üzerine öncelikli vazife olmayan yatırımlar için Çorum halkının bütçesini har vurup harman savurmasın, halkımızı daha fazla borçlandırmasın. Pandemi döneminde halka, esnafa yardımcı olması gereken belediye yanlış yatırımlardan dolayı büyük bir borç yükünün altına girmiştir. Hayrettin Karaman İmam Hatip Lisesi’nde bulunan yurt binası bir an önce Milli Eğitim Bakanlığına devredilmeli ve tamamlanıp hizmete açılması sağlanmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi