RECEP MEBET

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu geçtiğimiz Cuma günü Sevgi Evleri’nde konser verdi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek, “Bölümümüz sadece akademik bilgilerin öğrencilere sunulduğu bir öğretim birimi değil. Bizler aynı zamanda öğrencilerin edindikleri bilgilerle kültürel etkinlik ve faaliyetlere katılmalarını, bilgilerini bu tür faaliyetlerde ortaya koyabilmelerini sağlama çabasındayız” dedi.

Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Yahya Çoban ise Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Çorum Çocuk Evleri Projesi’nin çocukların dil ve edebiyat becerilerini geliştirmede çok başarılı olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmalarda, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Müziği dersinin bir çıktısı olarak üç senedir düzenlenen ‘Türkü Dinletisi’ etkinliğinin gelenekselleşmeye başladığı belirtildi. Etkinliğin, özellikle bu yıl bölüm tarafından yürütülen Çorum Çocuk Evleri Projesi’yle bir arada gerçekleşmesinden büyük bir mutluluk duyulduğu da ifade edildi.

Konuşmalarından ardından Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Can Satır yönetiminde sahne alan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan koroya gitarda Arş. Gör. Altuğ Ortakcı, neyde Mustafa Erzen ve bağlamada Müzik Öğretmeni İbrahim Sarıca eşlik etti.

Farklı yörelerden sekiz türkünün seslendirildiği programda koronun seslendirdiği eserlerin yanı sıra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden Tansu Keten, Nesrin Taner, Abdulkadir Aksoy ve Arş. Gör. Altuğ Ortakcı’nın söylediği solo eserler de büyük beğeni topladı.

Dinleyenlerden büyük alkış alan konserin finalinde Çorum yöresine ait ‘İlvanlım’ türküsünü koro ve Çorum Çocuk Evleri Projesi’nde yer alan çocuklar birlikte seslendirdi.