FATİH BATTAR
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çorum Çölyak derneği tarafından Çölyak hastası çocuklara yönelik kutlama etkinliği düzenlendi.

Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kadriye Başdemir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Azak, Çölyak hastası çocuklar ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program kapsamında bir konuşma yapan Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir; “23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve halkımızın egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceklerdir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün ki Türkiye’nin kaynağıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçenleri rahmetle anar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımızla kutlarız.” dedi

Konuşmaların ardından Çölyak hastası Zeynep Berra Azak ve Elif Dila Yıldırım 23 Nisan şiirleri okudu. Programda ayrıca Dernek Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Azak programın hazırlanmasında emeği geçen  İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kadriye Başdemir ve Glutensiz Şef olarak anılan Süleyman Engin’e plaket takdim edildi.
Programın sonunda çocuklar 23 Nisan’a özel Glutensiz Şef Süleyman Engin tarafından hazırlanan pastaları süsleyerek, Glutensiz pastalardan tattı.