Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Levent Tuzcu, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun kararı kapsamında engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için proje başvurularda son haftaya girildiğini belirtti.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceğini kaydeden İŞKUR İl Müdürü Levent Tuzcu,  “Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır”dedi.

Çorum'da 44 yıl önce temsili kaymakam olmuştu, şimdi Vali koltuğunu devretti Çorum'da 44 yıl önce temsili kaymakam olmuştu, şimdi Vali koltuğunu devretti

Başvuruların kurum internet sitesinin (www.iskur.gov.tr) “duyurular” bölümünde yayınlanan 2023/1 “Başvuru Rehberi” doğrultusunda e-Devlet üzerinden alınacağını dile getiren Levent Tuzcu, “Başvuru rehberlerine göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir. Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularının, 9 Aralık 2022 tarihi saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gereklidir”ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)