FATİH BATTAR

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “4.Engelsiz Spor Şöleni” renkli görüntülere sahne oldu.

Mehmetçik Parkı İnci Halı Saha’da gerçekleştirilen şölene Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Etkinlik kapsamında bir konuşma yapan Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, Çorum Belediyesinin her zaman hazırladıkları projelerine destek olduğunu belirterek; “Engellilerin hayatla barışık yaşamaları için özellikle spor onların hayatında çok önemli yer almaktadır. Bunun içinde bu imkanları sunan Çorum Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut da bu tür etkinliklerin engelli çocukların hayata bakışında çok önemli bir faktör olduğunu belirterek, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ise; sporun bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Şölende, engelliler çalınan müzik eşliğinde gönüllerince halay çektiler, çiftetelli oynayarak bol bol eğlendiler.

Programın sonunda Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve protokol üyeleri özel sporcularla birlikte bilek güreşi, masa tenisi, basketbol, langırt oynadılar ve penaltı atışı yaptılar.