Çorum Kalaycılar, Hırdavatçılar ve Reklamcılar Esnaf Odası Başkanı Sedat Ek, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından muhtar adaylarına yönelik getirilen propaganda yasağına tepki gösterdi.

Oda Başkanı Sedat Ek, yaptığı açıklamada, YSK'nın muhtar adaylarına bildiri dışında propaganda aracı olan pankart, döviz ve afiş kullanılmasına yasak getirdiğini belirterek, sadece el ilanı dağıtmasına izin verildiğini söyledi.

YSK tarafından getirilen propaganda yasağının özellikle tabela ve reklam işleriyle uğraşan esnafa büyük darbe vurduğunu kaydeden Sedat Ek, alınan bu karardan biran önce dönülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Son aylarda işlerin iyice düştüğünü ve bu meslek grubunda faaliyet gösteren esnafın umudunu yerel seçimlere bağladığını anlatan Sedat Ek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu propaganda yasağı hem sektörümüzü olumsuz etkileyecek, hem de muhtar adaylarının tanıtım yapmalarına imkan vermeyecektir. Muhtar adaylarının pankart, döviz ve afiş kullanması insanları rahatsız edecek bir durum söz konusu değil. Sonuçta gürültü yapmıyorlar. Esnaflar olarak, hükümetimizden bu yasağın tekrar gözden geçirilerek hafifletilmesini istiyoruz" dedi.