FATİH BATTAR
15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarını mezuniyet töreni ile uğurladı.
Okul bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Çorum Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh Yılmaz, İl Mili Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Saatci, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Murat Öncül, “Mezun olan  öğrencilerimiz inanıyoruz ki yükseköğretimi de başarıyla tamamlayıp, vatanına, milletine faydalı, düşünen, proje üreten, hayal eden bireyler olarak toplum hayatına katılacaklar ve ülkemize yüksek düzeyde katma değer sağlayacaklardır. Çünkü bu gençlerimizi kendilerine iyi bir rehberlik yapıldığında her türlü zorluğun üstünden gelebileceklerine şahit olduk. Bundan sonra da ülkemiz ve milletimiz için münevver birer şahsiyet, istikbalimiz ve istiklalimiz için birer meşale olacaklarını yürekten inanıyoruz.” dedi

 2018-2019 eğitim-öğretim yılının Fen Lisesi için adeta altın bir yıl olduğunu belirten Öncül,  “Bu altın çocuklarımız geçen yıl TUBİTAK Bilim Olimpiyatları sınavı birinci aşamasında yalnız okulumuzu değil Çorum’a Türkiye 5.’liğini tattırdı. Bu yıl TUBİTAK Liseler arası 50.proje yarışmasında Biyoloji dalında  Türkiye 4.’sü olarak Teşvik Ödülü’nü ilimize getirmiş, diğer taraftan Samsun’da düzenlenen 13.Uluslararası Robot Yarışması’nda kendi kategorisinde Çorum.1’si, Türkiye 12.’si oldu. Bursa’da ise Bilim Kampı’nda Bilim Teknolojileri dalında Türkiye üçüncüsü oldu. Eğitim ve öğretim başarılarının  yanı sıra okulumuz spor faaliyetlerinde oldukça başarılı bir yıl geçirmiştir.” şeklinde konuştu 

Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban ise 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi ile gurur duyduklarını belirterek; “Okulumuzla gurur duyuyoruz. Geleceğin bilim adamlarını ülkemizin en seçkin meslek gruplarını yetiştiren bir okulumuz. Daha önceki dönemlerden de biliyoruz okulumuzun başarısını. İnşallah bu sene mezun olan gençlerimizde önlerindeki AYT ve TYT sınavını üstün başarıyla geçeceğine inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.
Çoban ayrıca öğrencilere son bir ayı maraton koşucusu gibi sprint atarak iyi geçirmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Konuşmaların ardından bayrak devir-teslim töreni gerçekleştirildi. Mezun olan öğrenciler adına Can Deniz Bek ve Aslı Hilal Aslan, 11.sınıf öğrencileri Ömer Çoban ve Nida Nur Doğan’a Türk bayrağını ve okul flamasını devir-teslim etti.
Devir-teslim töreninin ardından okul birincisi olmaya yakın 4 öğrenciye Başarı Belgeleri’ni İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban verdi.
Tören 12 sınıf öğrencilerine anı diplomalarının verilmesi ve kep atma töreni ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi