FATİH BATTAR

15 Temmuz’dan önce FETÖ’nün dershane olarak kullandığı ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konularak Adalet Bakanlığı’na tahsis edilen Ilıca Caddesi’ndeki bina, tadilatı tamamlanarak açılışı gerçekleştirildi.

Çorum'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan FETÖ'ye ait dershane binası Adliye Ek Binası ve 5.İcra Müdürlüğü olarak hizmet verecek.

Tadilatı tamamlanan ve yeni İcra Modeli esas alınarak faaliyete geçirilen Çorum Adliyesi Ek Hizmet Binası’nın açılışına Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Arı, Vali Yardımcısı Turgay Gülenç, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adli Yardı Adalet Komisyonu Başkanı Atila Arıkan, İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar, kurum müdürleri, daire amirleri ile İcra Müdürlüğü personeli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, 15 Temmuz’dan önce FETÖ’nün dershane olarak kullandığı binanın, tadilat ve tefrişinin ardından yeni icra modelinin uygulanacağı bir bina olarak faaliyete geçtiğini söyledi.

‘İCRA MÜDÜRLÜKLERİ TEK ÇATI ALTINDA HİZMET VERECEK’

Yeni İcra modeli ile bütün İcra Müdürlükleri’nin tek bir icra dairesi çatısı altında hizmet vereceğini aktaran Yurdagül; “İcra daireleri adliyelerimizin en sık görünen yüzü olması sebebiyle, Adalet Bakanlığımız icra dairelerini geliştirmek, aksayan yönleri gidermek için yıllardır büyük bir çaba gösteriyor. Yeni icra modeli, birden fazla icra dairesinde dosya bazlı çalışma yerine, tek bir icra dairesi çatısı altında uzman alt birimlerin fiziksel bakımdan da farklı bir konsept içinde çalışması esasına dayalı olarak faaliyete geçirilmektedir. Tüm işlemlerin UYAP üzerinden e-imza ile yapılması sayesinde zaman ve emek kaybı önlenmektedir. Bu model, daha verimli, şeffaf ve denetlenebilir bir modeldir. Bugün açılışını yaptığımız icra müdürlüğü, teknik sebeplerle 5 Nolu İcra Müdürlüğü olarak adlandırılsa da dönüşüm tamamlandığında tek icra müdürlüğü olarak faaliyet gösterecektir. Bugünden itibaren yeni icra takipleri bu müdürlüğümüze yapılacak, mevcut diğer müdürlükler hazırlıklarını tamamlayarak, kademeli şekilde bu müdürlükle birleştirilecektir. Ayrıca İcra Mahkememizde bu binada faaliyet gösterecektir.” şeklinde konuştu

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Arı ise yeni İcra modelinin Çorum’da gerçekleştirilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek; “Bu sayede icra dairelerinin verimliliği artacaktır. İcra personelimizin aynı büroda uzun süre çalışmasından kaynaklı ihtisaslaşmasından sonra daha kaliteli, daha verimli ve tek tip uygulama sunacak icra hizmeti faaliyeti yürütülecek. Birden fazla icra dairesinin olduğu yerlerde çalışma şartlarından kaynaklı az da olsa uygulama farklılıklarının giderilerek insanların nezrinde adalet duygusunu daha üst seviyede gerçekleşmesini sağlayacak bir modeldir." dedi.

Bugüne kadar Türkiye genelinde Çorum da dahil 39 ilde uygulamanın hayata geçirildiğini kaydeden Arı, fiziki şartların sağlandığı andan itibaren diğer illerde de çalışma yapılacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi