Çorum merkeze 50 kilometre uzaklıkta, Kızılırmak kenarında bulunan orman köylerinden birisi olan Arslan Köyü’nde muhabbet ceminde ortaya çıkan dernek ile birlikte ilk somut adımlar atılmaya başlandı.


Yapılan açıklamaya göre, şehre uzaklığı ve arazilerinin eğimli olması nedeniyle şehre çok göç veren Arslan köylüler, hem ilişkilerini ve kültürlerini unutmamanın hem de dayanışmanın gerekli olduğunu hissederek Arslan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurdu.


Derneğin kurulmasına ilk defa yaptıkları muhabbet ceminde karar verdiklerini belirten Dernek Başkanı Galip Çemrek, muhabbet ceminde yapılan konuşmalarda eğitimin, dayanışmanın, bilimin ve aklın öneminin vurgulandığı belirtilerek, muhabbet ceminde konuşan Dede Nurettin Aksoy’un da birlik beraberliğin ve kardeşliğin önemine vurgu yaptığını, Alevi ve Bektaşi yapılanmasından ve ocak sisteminden bahsettiğini söyledi.


Yıllar sonra köyün ileri gelenlerinin organize ettiği muhabbet ceminde derneğin kuruluşuna karar verildiğini kaydeden Çemrek, “Biz de ilk faaliyet olarak köyümüzde bulunan ormanlık alana çam fidanı diktik. Ağaçlar ve ormanlar bu dünyanın geleceği, bizler de bu ülkenin geleceğiyiz. Bu inançla birlik ve beraberliğimizi arttırarak devam ettireceğiz. Ayrıca tüm çevre köylerle birlikte hareket ederek, köylülerin sorunlarının çözümüne ortak olacağız. Şehirde yaşayan köylülerimiz arasında dayanışmayı arttıracağız, ihtiyaç sahiplerine yardım edeceğiz, şehrin bir parçası olacağız ve yaşam kalitemizi ve seviyemizi arttıracağız” dedi.  (Haber Merkezi)