M.BURAK YALÇIN
Çorum Halk Eğitimi Merkezi(HEM) ve Akşam Sanat Okulu(ASO) Müdürü Fuat Bal, 2017-2018 eğitim öğretim yılında HEM’in bin 529 kurs açtığını, bu kurslara ise 30 bin 224 kursiyerin katıldığını açıkladı.


Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü’nün Türkiye Ulusal Ajansa sunduğu Erasmus+ Ka204 Yetişkin Eğitimi Yenilik Geliştirmeye Yönelik Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında “Yetişkin Eğitiminde Önceki Öğrenmenin Tasdiki İçin Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi Odaklı Değerlendirme Araçları Tasarımı” isimli projenin açılış programı dün düzenlendi.


Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Zeki Gül, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Fuat Bal ve davetliler katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.
İlk olarak kürsüye gelen Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Fuat Bal, AB proje bağlamlı çalışmalarda aktif rol aldıklarını, bu projede olduğu gibi yurt içi ve yurt dışı birçok kurum ve kuruluşlarla ortak çalışma yürüttüklerini belirterek, 2017-2018 eğitim öğretim yılında HEM bünyesinde bin 529 kurs açıldığını, bu kurslara toplam 30 bin 224 kursiyer katıldığını söyledi.


Bal’dan sonra kürsüye gelen Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Türkiye Ulusal Ajans Temsilcisi Vahit Sadal’da Çorum HEM’in başarılı bir merkez olduğunu belirterek, “Bu projeleri sunmak, yazmak ve başarmak zor bir süreç değil. Azimli ve gayretli olmak lazım. Hibe programlar sadece kamu kurumlarına değil aynı zamanda eğitim camiasına, sivil toplum kuruluşlarına kısacası tüzel kişilere sahip tüm kurumlar bu hibe programlarından yararlanabilirler” diye konuştu.
Gazi Üniversitesi Prof. Dr. Seyhan Fırat’ta Türkiye’nin proje havuzuna çok ciddi miktarda destek sağladığını dile getirerek şunları söyledi: “En son yaklaşık 600 milyon avro civarında destek sağladık. Maalesef bunun yarısını ülkeye alabiliyoruz. Geri kalanı projelere gidiyor. Ulusal Ajansta verdiğimizin fazlasını alıyoruz. Avrupa’da en fazla proje veren ülkelerden birisiyiz. 7 üniversite ile Avrupa’da ortak doktora programı açacağız. Ülkemizin insanlarını diğer ülkelerin insanlarıyla birlikte aynı yarışa dahil edeceğiz.”


Proje ortaklarından Avusturya Vaev ekibinden Özel Coşkuner ise bu proje kapsamında sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da büyük eksiklikler olduğunu vurgulayarak, “Eğitim Merkezleri kendi sertifikasını veriyor, kurumlar kendi sertifikasını veriyor, sanayi ve ticaret odaları kendi sertifikalarını veriyor. Bunlar arasında standardize olmuş herkesin birbirini tanıdığı bir sistem mevcut değil. Bu programdaki amacımız tecrübe ve meslek içi eğitimlerle tecrübelerini kazanmış insanların diğer insanlarla eşit seviyeye getirilmesi ve bu sayede daha verimli hale getirilmesi” diye konuştu.

Belediye Başkanı Zeki Gül’de Çorum’u tanıtım konusunda bir özeleştiri yaparak, “Yerel yöneticilerin ve Valilerinde payı vardır. Çorum’u tanıtma konusunda eksiğiz. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çabalarını inkar etmek istemem ancak sadece bir müdürlüğün etkisi sorumluluğu altında olursa bir ilin tanıtımı kolay olmaz.  Çorum’u Çorum kadar tanıtsak yeter” ifadelerini kullandı.


Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi: “Ufkumuzu genişletmek için, tecrübe zenginliğimizi artırmak için, kaynakları daha verimli kullanabilmek için aynı zamanda bizimle birlikte olan hemşerilerimize katkı sunanlara, deneyimleri daha da zenginleştirmek adına elimizi uzatmak, dokunmak için iş birliği, güç birliği yaparak zenginliğimize zenginlik katmaya çalışıyoruz.”
Programda Halk Oyunları ekibi de gösteri yaparken, Yusuf Karabağ ve Sefa Er’de zeybek oynadı.
Kokteylin ardından program sona erdi.