Gelecek Partisi Çorum İl Başkanı Barış Coşgunsu, hükümet tarafından memur ve emekliye yapılan yüzde 25’lik maaş zammına tepki gösterdi.

Açlık sınırının 8 bin 150 TL olduğu ekonomik ortamda emekliye yapılan % 25 zammın hayatın olağan akışına aykırı olduğunu ifade eden Barış Coşgunsu, "4 bin 375 TL aylık maaş ile bir emekli içinde bulunduğunuz enflasyonist ortamda nasıl yaşamını idame ettirecek?" diye sordu.

Taşkından korkan köylülerden ıslah talebi Taşkından korkan köylülerden ıslah talebi

Araç muayene fiyatlarına bile yüzde 122 zam yapan hükümet ve ortaklarının vatandaşına değil de kimlere hizmet ettiğini merak ettiklerini vurgulayan Coşgunsu, "İşverene gelince % 54, artış kısmı hükümetin bütçesine dokununca % 25. Emekli ve memura yapılan bu adaletsiz artışı müjde olarak açıklayan ve buna alkış tutanlar, siz lüks ve şatafattan asla ödün vermezken vatandaşın durumundan bi habersiniz?" diye konuştu.

Coşgunsu, yazılı açıklamasının devamında şunları kaydetti: 

"Şunu iyi bilin ki bu kadar düşük bir gelir ile insanca yaşama hakkını elinden aldığınız ve adeta ölüme terk ettiğiniz emekli ve düşük gelirli vatandaşımız bunun hesabını size sandıkta soracaktır. 

‘İKTİDARIN ÖMRÜ BİTTİ’
Sakın ümitsizliğe kapılmayın ve sakın korkmayın. Artık bu faizci, rantçı, yandaşına sınırsız veren ama vatandaşını düşünmeyen, çiftçisini ekemez, üreticisini üretemez hale getiren, emeklisinden dar gelirli çalışanına kadar yaşam hakkı tanımayan bu iktidarın ömrü bitti! Gelecek Partisi'nin de içerisinde bulunduğu 6'lı masadan vücut bulan 'Millet İttifakı' iktidarında özlemini duyduğunuz insan onuruna yakışır bir hayat süreceğimiz günler şüphesiz gelecektir.” (Haber Merkezi)