Çorum Müftülüğü Hıdırlık Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi gören öğrencilerin velileri, müfettişler tarafından da ömrünü tamamladığı raporlanan binanın yenilenmesini talep ediyor.

İlk olarak kendilerini ziyaret eden AK Parti Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a taleplerini ileten veliler, bu konuda destek istedi.

Aşgın sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili yaptığı paylaşımında, talepleri dikkat ve önemli dinlediklerini anlatarak, “Yıllardır bu memleketin evlatlarını, Allah kelamının hafızları olarak yetiştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Hıdırlık Kur’an Kursumuzun yöneticileri, talebeleri ve velileriyle bir araya geldik. Biz biliyor ve inanıyoruz ki, çok büyük şereflerle müjdelenen hafızlarımızın ayaklarının altına melekler kanatlarını sererler, onların yere basmalarına bile kıyamazlar. Onlar bizim de göz bebeğimiz, bizim de başımızın tacıdır. Yeni bir bina taleplerini önemle ve dikkatle dinledik. Biz, bu yola revan olmuşların duasında yer alabilmeyi hayat manası olarak görmüşüz elhamdülillah. Bundan sonra da, bu yolun yolcularına hizmetimiz devam edecek inşallah.” dedi.

Öte yandan Vali Mustafa Çiftçi’yi de makamında ziyaret eden veliler taleplerini Vali Çiftçi’ye de aktardı. Vali Çiftçi’nin konuya çok ilgili yaklaştığını kaydeden veliler, Vali’ye teşekkür etti.

CHP Belediye Başkan adayı Özgür Kılıç da Hıdırlık Kur’an Kursu ziyaretini sosyal medya hesabından, “Çorum Müftülüğü Hıdırlık Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda mutlu bir sohbet ettik.” Cümleleriyle paylaşırken, ziyarette yer alan veliler, Kılıç’ın, “Seçilsem de seçilmesem de bu konuyla ilgili her türlü desteği vermeye hazırım.” dediğini aktardı.