Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu yıl üniversite bünyesinde açılan 15 yeni programa ilk kez öğrenci alınacağını bildirdi.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okuluna lisans düzeyinde; Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu ve Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okuluna da ön lisans düzeyinde olmak üzere toplam 15 programa 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren ilk defa öğrenci alınacağını belirtti.

Üniversiteye yeni eğitim programları açarken, mezun olacak öğrencilerin istihdam olanaklarını göz önünde bulundurduklarını ifade eden Alkan, şunları kaydetti:

"Üniversite yönetimimiz günün şartlarını, ülkemizdeki ve dünyadaki genel eğilim ve yönelişler ile istihdam durumunu dikkate alarak sürekli yeni birim, bölüm ve programlar açmaya çalışmaktadır. Bu yıl ilk defa Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde eğitimin tamamının İngilizce verileceği Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programına öğrencilerin alımıyla, bu öğrencilere hazırlık sınıfı eğitimi vermek suretiyle, Yabancı Diller Yüksekokulumuz da eğitime başlamış olacaktır. Yine Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz de resim ev müzik bölümlerimize alınacak ilk öğrencilerimizle eğitim-öğretime başlayacaktır."

Editör: Haber Merkezi