RECEP MEBET

İçimizdeki Mücevher Zihinsel Engelliler Derneği’nin ilk olağan genel kurulu yapıldı.

Anitta Otel'de gerçekleşen genel kurulda Kurucu Başkan Ertan Uzuner, üyelerin oybirliğiyle Dernek Başkanlığı’na seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda divan oluşturularak gündem maddeleri görüşüldü.

Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Üyeliklerine Ertan Uzuner, Elmas Tüysüz, Yakup Ezer, Ümran Odabaşı ve Erol Bozkurt seçilirken Denetim Kurulu ise Hülya Kılıç, Mustafa Demirbaş ve Erhan Akkaya’dan oluştu.

Genel kurula katılan üyelere hitaben bir konuşma yapan Başkan Ertan Uzuner, “Toplumda zihinsel engelli bireylerin farkındalığını merkez alan, her birey geliştirilebilir inancıyla hareket eden ve sevgi paylaştıkça çoğalır ilkesini benimseyen bir anlayışla yola çıktık” dedi.

“Zihinsel engelli çocuğu olan aileler tarafından kurulmuş olan derneğimizin vizyonu bu alanda örnek teşkil etmek” diyen Uzuner, “Öte yandan zihinsel engelli çocuklarımızı ve ailelerini belirli periyodlarda bir araya getirip, geziler ve konferanslar düzenleyerek sosyalleşmelerine katkı sağlayarak topluma kazandırmak misyonu ile kolları sıvadık” diye konuştu.

İçimizdeki Mücevher Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Uzuner, “Derneğimizin kuruluşuna destek veren herkese teşekkür ediyor, birlik ve beraberliğimizin hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Dilek ve temennilerle devam eden genel kurul, yapılan açıklamaların ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi