FATİH BATTAR

İskilip ziyareti kapsamında heyelan riski bulunan İkipınar köyünü ziyaret eden Vali Mustafa Çiftçi, köy muhtarı Ali Güler’den bilgi aldı.

1993 yılında dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan bir heyet köye gelerek köyün taşınması gerektiğini söylediğini anlatan muhtar Güler, bu kararın ardından 74 haneli köyün 40 hanesi belirlenen yere taşınırken, geriye kalan haneler ise mirasçı konumunda olduklarından dolayı köyde yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Zaman zaman devam eden heyelanlar nedeniyle köyde yaşayanların evlerinde çatlaklar, bazı bölgelerde ise derin çukurlar oluştuğunu aktaran Güler, heyelan nedeniyle şebeke suyu bulunmadığını, içme suyu ihtiyacının ise çeşmelerden karşılandığını söyledi.

Heyelan riski nedeniyle 74 haneli köyden kalan 18 hane için köyün altına Yeni İkipınar köyü mevkiinde evler yapıldığını ancak köy halkının hayvanlarını koyacak yer olmadığı için mağdur olduğunu belirten Güler; “Köy halkının geçim kaynağı hayvancılık. Köyün altına İkipınar köyünde evler yapıldı ancak, hayvanları koyacak yer olmadığı için taşınamıyor. Bu konuda yardım bekliyoruz.” dedi

Köy ile ilgili köy muhtarı Ali Güler’den bilgi alan Vali Mustafa Çiftçi ise; “Köyde heyelan durumu devam ediyor. İkipınar köyü ile ilgili önümüzdeki günlerde çalışmalarımız devam edecek. Bu konu ile ilgili bir toplantı düzenledik. Çözüm arayışlarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.