FATİH BATTAR
Sağlık Bakanlığı’nın Çorum’da sağlık sektöründe 133 daimi işçi alınacağını duyurmasının ardından dün İŞKUR’da yoğunluk oluştu.
4 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek başvurular nedeniyle İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluştu. Türkiye genelinde 6 bin 409, Çorum’da ise 133 işçi alınacak. İŞKUR aracılığı ile yapılacak alımlar için 16 Ocak’ta kura çekimi gerçekleştirilecek.


Sağlık Müdürlüğü  taşra teşkilatlarında çalıştırılmak üzere Çorum’da 11 ambulans sürücüsü (önlisans mezunu), 7 Biyometrik cihaz teknolojileri servis destek elemanı (en az ortaöğretim-en çok önlisans), 6 elektrikçi (en az ortaöğretim-en çok önlisans), 28 güvenlik görevlisi (en az ortaöğretim-en çok önlisans), 5 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi (lisans), 2 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi (önlisans), 40 klinik destek elemanı (orta öğretim), 6 şoför (en az ortaöğretim-en çok önlisans), 23 veri girişi kontrol elemanı (en az ortaöğretim-en çok önlisans) ve 5 diş kliniği yardımcı elemanı (en az ortaöğretim-en çok önlisans) alınacak.