FATİH BATTAR

Çorum’da iki çocuk annesi %49 engelli Hülya Kalelioğlu, İŞKUR’un engellilere yönelik hibe programından yararlanarak AVM açtı.

Ulukavak Mahallesi Mavral Sokak (Konak Pastanesi yanı) adresinde züccaciye, hediyelik eşya ve oyuncak ürünleri ile hizmet verecek olan Hülya’M Home AVM’nin açılışına Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan ve davetliler katıldı.

İŞKUR’un engelli ve hükümlülere yönelik desteğiyle ilgili çıkan haberlerin ardından kendi iş yerini kurmaya karar verdiğini belirten 2 çocuk annesi ve %46 engelli Hülya Kalelioğlu, İŞKUR’un da desteğiyle Mavral Sokak’ta Hülya’m Home AVM adında züccaciye dükkanı açtı.

İŞKUR'un girişimcilik kursuyla iş kurma hayallerini gerçekleştiren engelli girişimci Hülya Kalelioğlu, engelli bireylere umut oluyor.

 Kalelioğlu; “İşkur’un engelli ve hükümlülere destek verdiğini gazeteden gördüm ve eşimin de desteği ile başvurumu yaptım. %46 engelliyim. Projemi İŞKUR’a sundum ve onaylandı. İŞKUR’un desteğiyle işyerimi açtım. İşyerimizin açılmasında emeği geçen başta İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan olmak üzere, bize bu imkanları sağladığı için devletimize ve milletimize teşekkür ederiz.” dedi

Kendisi gibi engelli olan bayanlara örnek olan Kalelioğlu, kendisine böyle bir imkan sunulmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek; "İŞKUR'a ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum bizlere böyle bir destek verdikleri için. Engelli bireylere yönelik desteklerinden dolayı devletimize ve milletimize de teşekkür ederim. Engelliyim, çalışmama engel değil. Gönlü engelli olmayan herkes her şeyi yapabilir. Benim ve hiçbir engelli insanın engeli ekonomiye katkı sağlamaya engel değil. Engelli olup olmayan herkese tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış duası ve kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri AVM’yi gezerek hem işyeri hakkında bilgi aldı hem de alışveriş yaptı.