FATİH BATTAR
Yeşilay’ın Çorum’daki ortaokullarda Yeşilay kulüpleri kurmak amacıyla başlattığı ‘Benim Kulübüm Yeşilay’ projesi kapsamında Albayrak İlkokulu’ndan sonra İsmail Kakaç İlkokulu’nda 108 öğrenci Yeşilay gönüllüsü oldu.    
Hitit Üniversitesi’nden yaklaşık 18 öğrencinin gönüllü olarak katıldığı ‘Benim Kulübüm Yeşilay’ projesinin ikincisi İsmail Kakaç İlkokulu’nda gerçekleştirildi.


Okul Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. Türker Ejder, Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, okul idareci öğretmen, öğrencileri ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.


‘Benim Kulübüm Yeşilay’ etkinlikleri ile bağımlılığa karşı öğrencileri yaş gruplarına uygun olarak bilinçlendirmeyi amaçlanıyor.
Öğrencilerin Yeşilay’ı daha iyi tanımaları ve madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirilmesi için Çorum Valiliği ile Yeşilay Kulübü arasında protokol imzalandı.
“Benim Kulübüm Yeşilay” projesi kapsamında İsmail Kakaç İlkokulu’nda başlatılan çalışmada Hitit Üniversitesi’nden gönüllü öğrenciler 4. Sınıf öğrencilerini Yeşilay ve bağımlılığa karşı mücadele konusunda bilgilendirdiler.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır; “Yeşilay, Yeşilay farkındalığı oluşturmak amacıyla ülke çapında hayata geçirilen ‘Benim Kulübüm Yeşilay’ projesi kapsamında Çorum Yeşilay şubemizin hazırlamış olduğu bu güzel organizasyonun okulumuzda hazırlanmasına katkılarından dolayı Valimiz Mustafa Çiftçi, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Hüseyin Kır ve Yeşilay Çorum Şube Başkanımız Dr. İsmail Türker Ejder’e teşekkür ediyorum. Bağımlılıkla mücadele eğitim programı kazanımlarını temel alan öğrencilerde bilinç ve farkındalık oluşturacak bu güzel faaliyetler neticesinde imzalamış olduğumuz işbirliği sözleşmesi bizi ziyadesiyle motive etmiştir.” dedi


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ise projenin 2018-2019 eğitim-öğretim sezonunda 10 okulda uygulanacağını belirterek; “Yeşilay’ın önemi ve yükü gittikçe artıyor. ‘Benim Kulübüm Yeşilay’ projesi Çorum’da ilk olarak Albayrak İlkokulu’nda 120’ye yakın öğrenciye uygulandı. İkincisi İsmail Kakaç İlkokulu 105 öğrenci ile devam ediyor. 28 Aralık Cuma günü de Mimar Sinan İlkokulu’nda 125 öğrencimize uygulanacak. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 10 okulumuzda bu projeyi gerçekleştireceğiz.” diye konuştu


AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu milletlerin en önemli silahlarının yetişmiş insan gücü olduğunu belirterek; “Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşabilmesi için gençlerin iyi yetişmesi gerektiğini ifade etti. 
Dünyada 200 ülke olduğunu belirten Kavuncu, Türkiye’nin 200 ülkenin yarısından fazlasından okul çağında gençleri olduğunu söyledi. Devletin ve hükümetin eğitim önemini çok iyi bildiği için en fazla bütçe eğitime ayırdığını aktaran Kavuncu, gençlerin 2023 eğitim vizyonuna çok iyi hazırlanması gerektiğini belirtti.


Vali Mustafa Çiftçi ise bağımlılıkla mücadelede sadece Yeşilay’a değil herkese sorumluluklar düştüğünü belirterek; “Eskiden Yeşilay dendiği zaman sigara ve içkiyle mücadele eden kurum akla geliyordu. Günümüzde her türlü bağımlılıkla mücadele eden bir Yeşilayımız var. Dünyada her yıl 200 bin insan bağımlılıkla yetirince mücadele edilemediğinden dolayı hayatını kaybediyor. Dolayısıyla bağımlılıkla mücadele sadece Yeşilay’a değil, herkese sorumluluklar düşüyor.” şeklinde konuştu.


Etkinlik kapsamında Yeşilay gönüllüsü üniversite öğrencileri derslere girerek ilkokul öğrencilerine Yeşilay’ı tanıtıcı bilgiler vererek, sunumlar ve oyunlar ile ilkokul öğrencilerine Yeşilay’ı anlatmaya çalıştılar.
Gerçekleştirilen etkinlikler sonrasında Yeşilay gönüllüsü öğrencilere katılım belgeleri verildi.