M.BURAK YALÇIN
Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, kadroya geçmekle sorunlarının bitmediğini belirterek, “İşin büyük bölümünü geçtik, asıl sıkıntılı olan kısmını şimdi yaşıyoruz” dedi.

Hizmet İş Sendikası Çorum Şubesi tarafından, İş Yeri Temsilcileri toplantısı düzenlendi.
Önceki akşam İkinci Bahar Lokantası’nda gerçekleşen toplantıya AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Hizmet İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ve sendika temsilcileri katıldı.

 

KESKİN: 315 BİN ÜYEYE ULAŞTIK
315 bin 199 üyeye ulaştıklarını belirten Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, bunun sebebinin işyeri temsilcileri olduğunu belirterek, “Sizler işyerlerinizde sendikalı olmanın faydalarını anlatarak bu sayılara gelmemizde vesile oldunuz. Bu sendika hiçbir zaman üyelerinin başını öne eğdirecek işler yapmadı. “Nasıl başarılı oluruz” bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

 

‘SİZ ARKAMIZDA OLDUĞUNUZ SÜRECE SORUNLARI AŞACAĞIZ’
Kadroya geçmekle sorunlarının bitmediğini de dile getiren Mehmet Keskin, “İşin doğrusu sorunlarımız gün yüzüne çıktı. Daha önceki sorunlarımız öncelikli olduğu için bu sorunlarımız gözükmüyordu. İşin büyük bölümünü geçtik, asıl sıkıntılı olan kısmını şimdi yaşıyoruz. Sizler arkamızda olduğunuz sürece bu sorunları da aşacağız. İktidarda kim olursa olsun üye sayımız fazla olursa herkes bizi muhatap almak zorundadır” diye konuştu.

AŞGIN: HAK-İŞ BİR MİSYONUN TEMSİLCİSİDİR
AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın da memurlar, işçiler dünden daha iyi noktadaysa, kat sayı problemleri çözülmüşse, İmam Hatiplilerin önü açılmışsa bunların hepsinin altıda Hak-İş gibi kurumların olduğunu ifade ederek, “Hak-İş bir davanın, misyonun temsilcisidir. Hak-İş’i sadece sendikal bir hareket olarak görmüyoruz. Bir ahiret görüşünün temsilcisi olarak görüyoruz. Hak-İş bizim gözümüzden sendikadan öte bir anlam taşıyor” şeklinde konuştu.

 

‘ERDOĞAN’IN ELİ GÜÇLÜ OLMAZSA KENDİ HAKLARIMIZI BİLE SAVUNAMAYIZ’
“Gece gündüz çalışmalıyız” diyen Halil İbrahim Aşgın, konuşmasına şöyle devam etti: “İslam dünyası içinde Türk Milleti ne zaman güçlü olmuşsa, ne zaman parmak sallamışsa karşı tarafa liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı gibi dünyada zulüm daha az olmuştur. Gece gündüz çalışmak zorundayız. Hiçbir bahanenin ardına saklanamayız. Sıradan bir millet değiliz. Madem tüm mazlumlar bize bakıyor mutlaka dik duracağız, doğru yürüyeceğiz. Eğer AK Parti çok güçlü olmazsa, Hak İş çok güçlü olmazsa, liderimiz Erdoğan’ın eli çok güçlü olmazsa bırakın mazlumlara kol kanat germeyi kendi haklarımızı bile savunamayız. 31 Mart seçimlerini sadece yerel seçimler olarak görülsek yanılırız. Bu davamızın seçimidir. Ulvi davamızın bayrağını göndere daha güçlü şekilde çekilmesinin seçimidir. Sıradan bir yerel seçim değildir.”
Hizmet İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu da kısa bir selamlama konuşması yaparak toplantıya katılan temsilcilerine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi