EROL TAŞKAN
Hitit Üniversitesi Makine Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Kamerunlu Marcel Mfouapon Ngamli ile ilgili haberimiz, değerli bir desteğe kapı açtı. Haberimizi okuyup, çok etkilendiğini ifade eden Avukat Bahadır Şimşek, kendi bilgisayarını projelerini daha rahat yapabilmesi için Marcel'e hediye etti. 
Bilgisayar sektörünün en kaliteli markası olan ve fiyatı da çok yüksek olan MAC bilgisayarını hiç tereddütsüz Marcel'e hediye eden genç avukat Bahadır Şimşek, Marcel'i başarılı çalışmaları ve azminden dolayı tebrik etti.

"Marcel kardeşimizin çabalarını ve başarısını anlatan haberi okuduğumda çok etkilendim, kendisi ile gurur duydum. Hem başarısı, hem de ülkemiz ve ilimize dair tavrı beni çok mutlu etti. Karınca kararınca bir katkımız olacaksa, bunun mutluluğu bize yeter." sözleriyle bilgisayarını Marcel'e hediye eden Bahadır Şimşek, Marcel'e eğitiminde ve proje çalışmalarında başarılar diledi. 

Aldığı hediye karşısında şaşkınlığını ve mutluluğunu belirten Afrikalı genç öğrenci Marcel, "Çorum'da öğrenim görüyor olmaktan dolayı kendimi çok şanslı olarak kabul ediyorum. Çorum çok güzel insanların yaşadığı bir şehir. Bu zamanda böyle insanlarla karşılaşmak basit bir şey değil. Hurdacıdan malzeme almak istediğimde, herhangi bir talebim olmamasına rağmen, bana gönlünü açıp, malzemelerime destek veren Alternatif Toyota Sahibi Murat Sezikli ağabeyim gibi, Bahadır Şimşek ağabeyim de beni hem şaşırttı hem sevindirdi. Hiç bir zorunluluğu olmadığı halde, maddi değeri çok yüksek olan kendi bilgisayarını bana hediye ederek, bana destek verme inceliği gösteren Bahadır Şimşek ağabeyime gönül dolusu teşekkür ediyorum." dedi. 


Bu ilgi ve destek karşısında, çalışma azminin daha da arttığını söyleyen Marcel, "Türkiye'nin bize kucak açıp, eğitim imkanı vermesi, ömre bedel bir kıymettir. Bunun içerisinde de Çorum'da bu imkanlardan yararlanıp, Hitit Üniversitesi gibi değerli bir okulda eğitim almak için bize kucak açıldı. Çorum'daki hayatımızın her alanında bizim yanımızda yer alan ve evimiz kabul ettiğimiz Hakimiyet başta olmak üzere, bize destek olan herkese karşı başarı sorumluluğumuz var. Hiç bir vaktimizi boşa geçirmeksizin eğitimimiz ve projelerimiz üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Okuduğu bir haber üzerine, ancak bir babanın evladına yapabileceği bir katkıyı hiç tereddüt etmeden yapan değerli ağabeyime, desteği için binlerce kez teşekkür ediyorum. Üstelik maddi değeri çok yüksek olmasına rağmen, sanki bir çay ikramında bulunur gibi mütevazilikle sunması tarifsiz bir incelik. Ne veridğinizden öte, nasıl verdiğiniz önemliyken, hayatım boyunca asla unutmayacağım bu iyiliğin karşılığını daha çok çalışıp, daha çok üreterek vereceğim." sözleriyle duygularını dile getirdi.

 

HABER YORUM / EROL TAŞKAN
Benim için ailemizin bir ferdi olan Marcel’in başarısı, dürüstlüğü ve çalışkanlığı her zaman gururumuz oldu. O’nun hayallerini ve başarısını sütunlarımıza taşıdıktan sonra, Marcel’in samimi çabalarının karşılık bulması, en çok beni sevindirdi. 

Kıymetli kardeşim Avukat Bahadır Şimşek, haberimizin yayınlandığı gün beni arayıp, Marcel’e  kendi bilgisayarını vererek, destek olmak istediğini söyledi. Bu iyi niyet ve samimi katkı Marcel’i de beni de çok mutlu etti. 

Fakat açık söyleyeyim ki, Bahadır Şimşek kardeşimin davetiyle bürosuna gittiğimizde, mutluluğum büyük bir duygusallığa ve hayranlığa dönüştü. 

Hediye etmeyi söylediği bilgisayarın piyasa değerinin oldukça yüksek olmasına rağmen, takındığı alçak gönüllü tavır, kelimelerle tarif edilir türden değil.

Sağol varol canım kardeşim. bu kardeşlerimize açtığın yüce gönlün için binlerce kez teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını görmezden gelmeyip önce gönlünü sonra da imkanlarını seferber eden tüm iyi insanlara selam olsun. Çorumlu yaparsa mükemmelini yapar demekten başka söz bulamıyorum. Umudum ve duam o ki, inşallah Marcel kardeşimiz hayallerine ulaşır. Öyle görülüyor ki, iyi insanlar oldukça, elinden tutanlar oldukça başarıya ulaşacak inşallah. 
Adını tek tek sayamadığım tüm iyi insanlara selam olsun.