M.BURAK YALÇIN

MÜSİAD Genel Merkezi Milli ve Yerli Üretim Üst Kurul Başkanı Soner Meşe, kenevir ekiminde Çorum’a büyük işler düştüğünü belirterek, “Kenevir sapını selüloz dönüşümü yapan makineler var. Çorum’un bunda ihtisas sahibi olmasını arzu ediyoruz. Çorum yaparsa tüm Türkiye’ye tüm dünyaya satışında aracılık edebiliriz” dedi.

MÜSİAD Çorum Şubesinin 3. Olağan Genel Kurulunda konuşma yapan MÜSİAD Merkezi Milli ve Yerli Üretim Üst Kurul Başkanı Soner Meşe, kenevirle ilgili şuanda Ege Üniversitesi ve Arçelikle birlikte bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Bir yıl sonra endüstriyel üretim hedefimiz var. Kanserin, AİDS’in, MS’in ağrı kesicilerin en büyük ilacı. Selüloz sanayisinde ciddi şekilde kullanılıyor.” Diye konuştu.

Türkiye’de üretimine izin verilen 19 ilden birisinin Çorum olduğunu da hatırlatan Meşe, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tarım İl Müdürlüklerinden Çorum’da özel ve devlete ait kenevir ekimi yapılabilecek arazilerin envanterini istedik. Kenevir üretimi için tohum vereceğiz. Çorum bu işin içinde bulunuyor.

Kenevir sapını selüloz dönüşümü yapan makineler var. Burada Çorum’a büyük iş düşüyor. Çorum’un bunda ihtisas sahibi olmasını arzu ediyoruz. Çorum yaparsa tüm Türkiye’ye tüm dünyaya satışında aracılık edebiliriz. Çünkü Çorum makine sanayisinde çok gelişmiş bir şehir. Kenevir ve tüm diğer konularda Çorum ne üretmek istiyorsa bir kurul olarak yanındayız.”

Editör: Haber Merkezi