FATİH BATTAR

İşletmeciliğini Mehmet Eroğlu’nun yaptığı Konyalı Mehmet Usta’nın Yeri, Çorum halkının hizmetine girdi.

Çepni mahallesi Hıdırlık Caddesi numara 11 (Eski Emniyet Müdürlüğü arkası) adresinde Çorum halkının hizmetine giren Konyalı Mehmet Usta’nın yeri Konya’nın meşhur lezzetlerini Çorum halkı ile buluşturuyor.

Konya’nın meşhur etli ekmek lezzetini Çorum halkına tanıtmak istediklerini belirten işleme sahibi Mehmet Eroğlu, Çorum’da Konya lezzetini sadece kendilerinde bulabileceklerini söyledi.

‘UNU BİLE KONYA’DAN GETİRİYORUZ’

17 senedir Konya’nın meşhur lezzetlerini tanıtmaya çalıştığını belirten Eroğlu; “İşletmemiz Konya’nın yöresel lezzetleri üzerine. Çorum’da sadece Konya lezzetini bulabileceğiniz tek adres biziz. Unumuzu bile Konya’dan getiriyoruz. Amacımız Konya’nın meşhur lezzetlerini Çorum halkı buluşturmak. Konya’nın meşhur etli ekmek lezzetini tadan bir daha bırakamıyor. Etli ekmeğimizin en önemli özelliği hamurumuzu ve içinin malzemesini kendi elimizle yoğuruyoruz.” dedi

Etli ekmek lezzetinin yanı sıra bıçak arası, Mevlana, Saç Kavurma, Kavurma Pide, Karışık Pide, Sade Kıymalı, Pizza ve fırında kuzu lezzetinin bulunduğunu belirten Eroğlu,  ev ve işyerlerine de sipariş aldıklarını belirterek, enfes lezzeti ile yiyenleri Konya’ya kadar götüren bu lezzeti kaçırmak istemeyen herkesi Konyalı Mehmet Usta’nın Yeri Akşehir Etli Ekmek sofrasına beklediklerini söyledi.

ETLİ EKMEK HAKKINDA

Konya ve civarına özgü, kıymalı pideye benzeyen bir yiyecek. Koyun eti, soğan, domates ve biber iyice karıştırılır ve uzunlamasına açılan hamurun üzerine yayılarak ekmek fırınında pişirilir. Birimi bazen metre, bazen de yarım şeklindedir. Her bir etli ekmek pidesi bir yarım olarak adlandırılır. Ayran ile beraber tüketilir. Özelikle düğün ve sünnet törenlerinde misafirlere ikram edilir. Bu yiyeceğin bir çeşidi de et ve peynir karışımı ile yapılan, halk arasındaki tabiriyle Mevlana diye anılan yiyecektir. İyi bir usta tarafından hazırlanmış etli ekmek, yiyenlere enfes bir lezzet sunar. Pide ile karıştırılmaması ve pide olarak adlandırılmaması gerekir, nitekim pideden çok farklı bir yiyecektir.