Özel Mustafa Şimşek Anadolu - Fen Lisesi’nde ‘Laf Ebesi’ Hazırlıklı - Hazırlıksız Konuşma Yarışması’nın 1.’si yapıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından, bu sene birincisi düzenlenen yarışmanın sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Abdurrezzak İnkaya yaptı. Yarışmada; 9. sınıflardan Gizem Sırakaya, Şevval Öykü Dincer, Meliha Şeyda Ergun, 10. sınıflardan Alihan Uysal, 11. sınıflardan Alptürk Hergün ve 12. sınıflardan Resul Can Güngör yarıştı. 

Okul Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarışmanın jüri başkanlığını Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Abdurrezzak İnkaya yaparken yarışmanın jürisi; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yetiş Yel, Tarih Öğretmeni Esra Biçer, Coğrafya Öğretmeni Menekşe Altan, İngilizce Öğretmeni Özlem Öztürk ve Psikolojik Danışman Öğretmeni Zeynep Aytaç’tan oluştu.

Öğrencilerin medeni cesaret ve özgüvenleri artırma amacıyla yapılan yarışmanın birinci bölümünde öğrenciler, önceden hazırladıkları bir konuda dörder dakikalık konuşma yaptılar. İkinci bölümde ise kura ile belirledikleri konular üstüne üçer dakika konuştular. Oldukça keyifli geçen yarışmada, yarışmacılar kadar izleyiciler de heyecanlandılar.

Yarışma sonucunda birinci olan 11. sınıf öğrencisi Alptürk Hergün’e 1.’lik belgesi verilirken jüri üyeleri de tüm yarışmacılara katılım belgesi verdiler.        

Editör: Haber Merkezi