FATİH BATTAR
Çorum’da minibüsünü köfteci arabasına çeviren 42 yaşındaki Bahri Kök’ün köftesinin lezzeti Çorum diyarlarını aştı.
Yaklaşık 2 yıldır çevre yolunda minibüste köfte satan Bahri Usta’nın köftesinin lezzetini Çorum’da duymayan kalmadı.

Çorum’un yanı sıra çevre illerden de köftesinin ününü duyan Bahri Usta’ya uğramadan geçmiyor. Samsun-Ankara yolunda hizmet veren Bahri Usta’nın müşterileri genelde kamyoncular. Çevre yolundan geçen kamyoncular, Bahri Usta’ya uğramadan yoluna gitmiyor.


 12 yaşından beri Kebapçılık yaptığını anlatan Bahri Kök, Mersin’de arkadaşlarının da etkisiyle minibüsünü köfte arabasına çevirmeye karar verdiğini söylüyor.


Çorum’da bu işle uğraşan olmadığı için bir ilk olmaya çalıştıklarını aktaran Bahri Usta, ünü Çorum diyarlarını aşan köftesinin lezzetini meslek sırrı diye vermiyor.


Köfteye sevgisini kattığı için bu kadar lezzetli olduğunu belirten Kök; “12 yaşından beri Kebap işi ile uğraşıyorum. Ege ve Akdeniz’de seyyar araba ile köfte işi ile uğraşan çoktur. Mersin’de arkadaşların minibüsü köfteci arabası yaptı ve iyi işletti. Bende ondan etkilendim ve Çorum’da seyyar araba ile köfte satan olmadığından iki yıl önce bu işe başlattım. Aracımız seyyar ama biz hep sabit çevre yolunda bekliyoruz. 2 yılda Çorum’da köftemizin lezzetini duymayan kalmadı. Bize lezzet durağı adını verdiler.” dedi


Müşterilerine kapalı ortam yerine açık ortamda köfte lezzetini tattırmaya çalıştıklarını ifade eden Kök; “Bizim paket servisimiz yok. Çünkü müşterilerimize buranın atmosferini göstermeye çalışıyoruz. İnsanlar artık kapalı ortamlardan sıkıldı. Bizim yerimiz de çok güzel insanlar hem burada açık havada yemek keyfini çıkarıyor hem de sohbet etme imkanı buluyor.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi