FATİH AKBAŞ

Çorum Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı dün yapıldı. Meclis Salonunda Belediye Başkanı Zeki Gül’ün başkanlığında yapılan toplantıda gündeme gelen maddeler imar ağırlıklıydı.

Mecliste gündem dışı konuşma yapan CHP Grup Başkanı Sezer Yalçınkaya, yıllardır ruhsat harcı adı altında alınan otopark ücretlerinin nereye kullanıldığını sordu.

Sezer Yalçınkaya ayrıca Belediyenin harcamalarını yaparken Şenyurt Caddesi, Bahçelievler, Karşıyaka ve Çoraklık bölgelerinde yapılan konutlardan aldığı yol asfalt ve tretuvar ücretlerinin nerelerde kullanıldığının açıklanmasını istedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ise ruhsat harcı adı altında alınan otopark ücretlerinin yeni yapılacak olan çok katlı otoparkların istimlak harcamalarında kullanıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise hizmet noktasında mahalleler arasında ayrım yapmadıklarını ifade ederek, “Buradan talimat veriyorum. Mahallere hizmet için hiçbir ön kabulümüz ve ön reddimiz yoktur” dedi.

Başkan Gül, ayrıca ilçe ve köylere yapılan yardımları konusunda da abi olmanın gereğini yaptıklarını ifade ederek, “Burada da elimizde varsa paylaşıyor olmayana da yok diyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Gül’ün değerlendirmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.