FATİH BATTAR

En fazla Çorumluların kullandığı Amasya-Merzifon Havalimanı’ndan Ocak ayında 19 binden fazla yolcu uçtu.

Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, DHMİ Genel Müdürlüğünün yayınladığı 2019 yılı Ocak ayı havalimanı istatistiklerine göre Ocak ayında Amasya-Merzifon Havalimanı’nda iç hat 18 bin 354, dış hat bin 345 olmak üzere toplam yolcu trafiğinin 19 bin 699 olduğu açıklandı.

Toplamda 137 uçağın iniş-kalkış yaptığı belirtilen açıklamada yük trafiğinin ise toplamda 175 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.

Amasya`nın yanı sıra Tokat, Çorum ve Samsun`un bazı ilçelerindeki yolculara da hizmet veren Merzifon Havalimanı’nı en çok kullanan il Çorum oldu. 19 bin yolcunun iniş-kalkış yaptığı Merzifon Havalimanı’nı 10 bin Çorumlunun kullandığı ifade ediliyor.

Merzifon`a 6 km, Amasya`ya 45 km ve Çorum`a 63 km uzaklıkta bulunan Amasya-Merzifon Havalimanı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki askeri havalimanına sivil tesisler eklenerek,20 Haziran 2008 tarihinde ilk iç hat tarifeli seferlere başladı. Sivil havacılığa açıldığı günden bu yana en fazla Çorum’un kullandığı Amasya-Merzifon Havalimanı’nda sadece İstanbul Merzifon, Merzifon İstanbul seferleri düzenleniyor.

Özellikle iş çevreleri İstanbul dışında başka illere de seferler düzenlenmesini bekliyor.