FATİH BATTAR

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2018 yılı turizme ve Organize Sanayi bölgelerine yönelik mali destek programlar kapsamında Çorum’dan 8 proje destek almaya hak kazandı.

Dün Valilik Toplantı Salonu’nda Çorum’da OKA’dan destek alamaya hak kazanan kurumlar ile OKA arasında protokol anlaşması imzalandı.

Toplantı kapsamında bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden toplam 80 proje başvurusu olduğunu, Çorum’dan ise 13 proje başvurusu olduğunu açıkladı.

OKA’nın Çorum’dan 13 projeden 8’nin başvurusunu kabul ettiğini ve hibe desteği almaya hak kazandığını dile getiren Kılıç, Çorum’da 8 projenin toplam tutarının 11 milyon 880 bin TL olduğunu ancak 5.4 milyon TL’sinin OKA tarafından karşılanacağını kaydetti.

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen de kamu sektöründe tespit ettikleri iki temel sorun olduğunu, bunların bir tanesinin turizm altyapısı, diğerinin de organize sanayi bölgelerindeki elektrik sistemi, katı atık yönetimi gibi altyapı sorunları olduğunu belirtti.

OKA yönetiminin bu sorunların giderilmesi için harekete geçtiğini aktaran Özen, bu yıl ki hibe çağrısının bir başlangıç olduğunu kaydederek, "Bölgemizde 17 adet organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. Bu bölgelerimiz için gelecek yıllarda da yeni hibe çağrıları yayınlanacak. Dolayısıyla bölgelerimiz hibe destekleri konusunda hazırlıklarına şimdiden başlamalı. Proje hazırlama kültüründe ciddi bir gelişme olduğunu görüyoruz. Sözleşmelerini imzalayacağımız bu projelerin ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi

OKA Çorum’da, İl Özel İdaresi’nin 746 bin TL’lik ‘Budaközü Vadisi’nin Doğa Turizmi’ne Kazandırılması’ projesine 558 bin TL, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2 milyon 205 bin TL’lik ‘İsmet Eker Kırsal Yaşam ve Tarım Çiftliği’ projesine 798 bin TL, Hitit Üniversitesi’nin 1 milyon 719 bin TL’lik Oğuz Adası projesine 785 bin TL, Boğazkale Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 898 bin TL’lik Hitit Köyü projesine 673 bin TL, Kargı Belediyesi’nin 637 bin TL’lik ‘Orta Karadeniz’de Kırsal Turizm Kargı Belediyesi ile Gelişiyor’ projesine 478 bin TL, Sungurlu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün 1 milyon 513 bin TL’lik ‘Sungurlu OSB Yönetim Binası’ projesine 633 bin TL, Osmancık Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün 1 milyon 694 bin TL’lik Osmancık Organize Sanayi Bölgesi İdari ve Teknik Altyapı Geliştirme’ projesine 745 bin TL, Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün 2 milyon 463 bin TL’lik Çorum OSB Pozitif Enerji projesine 687 bin TL hibe desteği verecek.