FATİH BATTAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan okuma-yazma seferberliği kurslarına 29 kursiyer için katılım belgesi dağıtım töreni düzenlendi.

Başöğretmen Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen okuma-yazma seferberliği katılım belgesi dağıtım törenine Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ve okuma-yazma kurslarına katılan kursiyerler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, okuma-yazma seferberliği ile Türkiye’de okuma-yazma bilmeyenlerin oranının %4’e kadar düştüğünü belirterek; “Daha önce ana-kız okuldayız seferberliği ile %9’a düşürmüş olduğumuz okumaz-yazmaz oranı, bu çalışma ile %4’lere kadar düştü.” dedi

‘OKUMA-YAZMA KURSLARINA 2 BİN 629 KİŞİ KATILDI’

Merkez ilçe ile birlikte 13 ilçede okuma-yazma kurslarına 2 bin 629 kişinin katıldığını açıklayan Büyük; “Merkez ilçe ile birlikte 13 ilçemizde okuma-yazma kurslarımız devam ediyor. 289 kursumuzda 2629 kursiyerimiz var. Kurslara katılmayan vatandaşlarımız için de ikinci grup okuma-yazma kursları açacağız.” dedi

Vali Necmeddin Kılıç ise konuşmasında 21.yüzyılın bilgi çağı olduğunu belirterek, bilgi çağının gerekliliğine göre hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Bilgiye hazır olan, bilgiyi kullanabilen toplumların 21.yüzyıla yön verebileceğini dile getiren Kılıç, artık bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu belirterek, bilginin çok gerekli olduğu bir zamanda da okumanın önemine dikkat çekti.

Programın devamında belge alan kursiyerler adına Sevgi Göcen bir konuşma yaparak, okuma-yazma seferberliği başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teşekkür etti.

Kendisinin engelli olduğu için okula gidemediğini belirten Göcen, okuma-yazma kursları sayesinde artık hem okuyabildiğini hem de yazabildiğini söyledi.

Program sonunda Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, okuma-yazma kurslarına katılan 29 kursiyere belgelerini takdim etti.

Editör: Haber Merkezi