M. BURAK YALÇIN

Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, onur ve erdem mücadelesi verdiklerini belirterek, “Kimseden korkmadan ve kimseye dayanmadan sadece ve sadece hakka dayanarak yürüttüğümüz bu mücadelemizde daha da başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi, “Temsilciler Kurulu İstişare Toplantısı” gerçekleştirdi.

Önceki akşam Yıldız Park’ta gerçekleşen iftarlı toplantıya Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayları Mehmet Akif Aras, Alparslan Karapıçak, Mehmet Karaca ve Alper Büker, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Gül, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Çorum Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çorum İl Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, Kamu-Sen’e bağlı sendika başkanları ve sendika temsilcileri katıldı.

Hasan Çakmak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

AYDIN: MÜCADELEMİZDE TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI BİR GÖRÜYORUZ

Programın açış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, Türk Eğitim-Sen’in, mücadelesinde kamu çalışanlarını topyekûn bir gördüğünü, bir ferdini bile ayırmadan, mücadelesini sadece hak, hukuk ve adalet ekseninde sürdüren bir hareket olduğunu belirterek, “Bu sendika “sahte ile riya ile kazanacağıma  hakikat ile kaybederim” diyenlerin sendikasıdır. Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitede toplam 2396 olan üye sayımız bu yıl 2542'dir. Ancak bunu asla yeterli görmüyoruz. Gerek Çorum’da gerekse Türkiye genelinde yetkiyi alarak, hak, hukuk ve  adalet mücadelesinin nasıl yapılacağını tüm Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.

‘ONUR VE ERDEM MÜCADELESİ VERİYORUZ’

Verdikleri mücadelenin bir onur ve erdem mücadelesi olduğunu da söyleyen Aydın, şunları söyledi: “Kimseden korkmadan ve kimseye dayanmadan sadece ve sadece hakka dayanarak yürüttüğümüz bu mücadelemizde daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Ve bir gün mutlaka sahte kahramanların maskeleri düşecektir, bir gün mutlaka hak ve adalet hak ettiği düzleme gelecektir. Ve o gün Cenab-ı Hak’kın izniyle bu onur ve erdem sınavından geçen ve kalanları hep hatırlayacağız. Kul hakkına duyarsız kalan, eğilip bükülen, renkten renge şekilden şekile girenleri de tabii ki unutmayacağız.”

BÜKER: ÇEKİLEN SETLERE RAĞMEN MÜCADELENİZE DEVAM EDİYORSUNUZ

Programda MHP Milletvekili adayları da sırayla tek tek konuşma yaptılar. İlk olarak kürsüye gelen MHP 4. Sıra Milletvekili Adayı Alper Büker de Türk Eğitim-Sen’i çekilen setlere, dikenli tellere rağmen halen mücadelelerine devam ettiklerini görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

KARACA: TÜRKİYE’NİN TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE İHTİYACI VAR

MHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Karaca ise Türkiye’nin Türk milliyetçilerine ihtiyacı olduğunu dile getirerek,  “Milli Eğitim camiasında çektiğiniz acıları sıkıntıları en iyi bilenlerden biriyim. Yeri geldi makamınız, mevkiiniz bir siyasi ilçe başkanının iki dudağı arasında kaldı. Yeri geldi dışlandık, yeri geldi ötekileştirildik. 15 Temmuz’dan sonra bütün Türkiye anladı ki bu ülkenin gerçek sahibi sizlersiniz, Türk milliyetçileridir, ülkücülerdir. Ne kadar gururlansanız azdır. Önümüzde seçimler var. Bu ülkenin bize ihtiyacı var” diye konuştu.

KARAPIÇAK: SEÇİMDEN SONRA KAMU-SEN  ÜYELERİ SÖZ HAKKI SAHİBİ OLACAK

MHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Alparslan Karapıçak da 1999’daki havanın yaşandığını hatırlatarak, “Ülküdaşlarım, sizler harekete geçtiğiniz takdirde Türkiye harekete geçecektir. Bunu 1999’da gördük. Aynı havayı yaşıyoruz. Yıllardır çektiğiniz sıkıntılara vakıfız. İnşallah 24 Haziran’dan sonra Kamu-Sen üyeleri söz hakkı sahibi olacaklardır. Milliyetçi Türkiye’nin milliyetçi-ülkücü kadrolara ihtiyacının olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz millet bunu görmüştür” şeklinde konuştu.

ARAS: KAMU ÇALIŞANLARININ YÜZ AKI OLDUNUZ

Son olarak kürsüye gelen MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras da Türkiye Kamu-Sen’in Çorum’da ortaya koyduğu duruşu takdir ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çorum’da Türkiye Kamu-Sen’in çalışmalarında şunu gördük ki 15 Temmuz’dan sonra bizim sendikamız Türkiye’nin kamudaki çalışanlarının milli cephesi olmuş, Türkiye’de yaşanan gelişmelerde olsun, sınır ötesi operasyonlarda olsun milli cephede bulunmuş ve kamu çalışanlarının yüz akı olmuştur. Çorum’da ortaya koydukları duruştan dolayı takdir ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin 24 Haziran’dan sonra Türkiye’de yürürlüğe girmesiyle birlikte Çorum’u da parlamentoda temsil etmek MHP’yi de 27. Dönemde TBMM’de büyük çoğunlukla temsil etmek büyük bir siyasi güçle Türkiye’de ki sorunları çözmek ve Türkiye’nin yeni gideceği istikamette  büyük bir aktör olmayı düşünüyoruz.”

Programda Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, Genel Başkan Talip Geylan’a fotoğrafının bulunduğu bir tablo hediye etti.

Editör: Haber Merkezi