RECEP MEBET
Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından organize edilen ‘Nasıl Bir Belediyecilik?’ konulu forum dün gerçekleşti.

Özdoğanlar Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HDP, EMEP ve ÖDP gibi siyasi partilerin temsilcileri ile KESK ve DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileri, ADD, Halkevleri, Hacı Bektaş Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Merkezi temsilcilerinin de hazır bulunduğu programın açış konuşmasını Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Av. Ahmet Özdel yaptı.

‘Rant için değil, halk için belediyecilik’ sloganıyla düzenlenen forumla halkın yerel yönetimlere katılımına dikkat çekmek istediklerini anlatan Ahmet Özdel, eşit, şeffaf, denetlenebilir hizmet anlayışı ile sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetlerinin önemine işaret etti.

Divan Başkanlığı’nı Sami Akpınar, katip üyelikleri ise Ergül Öztürk ve Boran Özdil’in üstlendiği toplantıda sırasıyla söz alan katılımcılar, yerel yönetimler konusunda düşünce, öneri ve eleştirilerini dile getirdiler.

Yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde, belediyecilik hizmetlerinin masaya yatırıldığı programda konuyla ilgili anket çalışması da yapıldı. Katılımcıların görüşlerini paylaştığı program, fikir alışverişinin ardından sona erdi.