Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Dr. Öğr. Gr. Menekşe Şahin ve Hitit Üniversitesi öğrencileri, Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ali Şahan'ı ziyaret etti.

Ziyarette 19/20 Mart tarihlerinde Hitit Üniversitesi ile Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Çorum Kariyer Günleri’ ele alındı. 
Üniversite - şehir işbirliği kapsamında istihdama katkıda bulunmak üzere gerek İŞKUR İl Müdürlüğü gerekse sektörlerle ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten Rektör Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak bünyemizde faaliyet gösteren Teknokent başta olmak üzere diğer birimlerimiz aracığıyla şehrimizde faaliyet gösteren yerel sektörler ile işbirliği halinde çalışmalarda bulunarak projeler yürütüyoruz. Ülkemiz genelinde kalkınma ve istihdam hamlesine üniversite olarak destek veriyoruz. İlimizde de İŞKUR İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla İstihdam alanında büyük işler başardık. Bu kapsamda 19/20 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Kariyer Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen tüm İŞKUR personeline teşekkür ederim" dedi.

Kariyer Günleri ile genç istihdamı desteklemeyi, genç işsizliği azaltmayı ve gençleri istihdamda tutmayı hedeflediklerini belirten İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan da, "Kariyer günleri işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak suretiyle öğrencileri çalışma hayatına hazırlıyor ve çalışabilecekleri işlerle ilgi rehberlik ediyoruz. Hitit Üniversitesi’nin de desteği ile Kariyer Günleri etkinlikleri boyunca ilimizdeki istihdamla ilgili konularda hem iş adamlarımızla hem de uzmanlarımız ile görüşme fırsatı buldular. İŞKUR olarak vatandaşlarımız için her zaman iş bulmaya istihdamın kapısı olmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Şahan, İŞKUR - Üniversite olarak işbirliği içerisinde hareket edilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek nazik ziyaretlerinden dolayı Rektör Alkan, Şahin ve öğrencilere teşekkür etti. 

Ziyarette Alkan, Şahan'a teşekkür plaketi takdim ederken, etkinlik boyunca emeği geçen personeller adına Hitit Üniversitesi Hatıra Ormanına fidan dikildiğini belirterek, fidan sertifikalarını takdim etti.

Editör: Haber Merkezi