MURAT ÇETİN

Çorum Merkez İlçe Seçim Kurulları, İdare Mahkemesi binasında toplandı.

Mahallelerden oluşan 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Atila Arıkan yönetiminde görev yaptı.

Reşit Biçer ve İlhami Özdemircan’ın da üyesi olduğu kurulda AK Parti’yi Yusuf Ahlatcı, CHP’yi Seda Küçükdoğan, MHP’yi Arif Furkan Armutlu, HDP’yi ise Şeref Karataş temsil etti.

Düvenci Beldesi’yle birlikte merkeze bağlı köylerin yer aldığı 2. Merkez İlçe Seçim Kurulu, Hakim Orhan Gülmez yönetiminde toplandı.

Aysel Arat ve Hüdayi Özkan’ın da üyesi olduğu kurulda AK Parti’yi Gürkan Baykara, CHP’yi Ufuk Erden, MHP’yi Abdullah Dalyan, HDP’yi Mustafa Sazak ise temsil etti.

Sandık kurullarının oy tasnifi ve sayımını tamamlamasının ardından çuvallarla Seçim Kurulları’na taşınan evraklar, salonda hazır bulunan kurul üyelerinin huzurunda okunarak YSK’nın sistemine işlendi.

Büyük bir hareketliliğin yaşandığı Seçim Kurulları’na ilk ulaşan sandık sonuçları Merkeze bağlı Yeşilyayla Köyü’nden geldi. Şehir Merkezi’nden ilk gelen sonuçlar ise seyyar sandıklardan oldu.

Seçim gecesi sandık sonuçları Seçim Kurulları’na gelmeye devam ederken ilçelerle ilgili sonuçların ilerleyen vakitlerde kurula teslim edildiği belirtildi.

Seçim Müdürü Yasin Budak ve kurum personeli ile Emniyet mensuplarının görev aldığı çalışmaları arkadaşlarımız Recep Mebet ve Mustafa Burak Yalçın da yakından takip etti.

Editör: Haber Merkezi