Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Kamusen İl Temsilcisi Selim Aydın, Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Yavuz Ünlü, Milletvekili Aday Adayı Fikret Aktağ ve partililerle birlikte derneğe ziyarette bulunan Aras, dernek yöneticileri ile bir süre görüştü.

Yapılan açıklamaya göre, ziyarette açıklamalarda bulunan Aras, “Türk milleti tarih boyunca varlığının ve hayati çıkarlarının bedelini ödeye ödeye bugünlere gelmiştir. Terör acımasızca birçok evladımızı bizden koparmıştır. Türk milleti bağrına taş basmış, şehit evlatlarına derinden üzülmüştür. Nitekim acımız büyüdükçe büyümüş, milli vicdanı heder etmiş, kederden kedere sürüklemiştir. Ancak sabretmek, metin olmak, yeis ve yılgınlığa kapılmamak tarihi önemdedir. Aziz şehitlerimiz haklı ve haysiyetli bir mücadelenin sonucunda Peygamberimize komşu olacak manevi bir makama yükselmişlerdir.

Hürmetle andığımız şehitlerimiz yaşadıkları çağa fedakârlıklarıyla nüfuz etmiş, cesaretleriyle yön vermiş, ülküleriyle anlam katmışlardır. Her biri gönül, erdem, ahlak ve fikir zirvesidir. Onlar ki zalimlere ve zehirli emellere meydan okumuş, milli ve manevi haklarımızın öğütülmesine karşı çıkmışlardır” dedi.

27. Yasama döneminde Milliyetçi Hareket Partisi olarak şehit yakınlarına ve gazilere yönelik çalışmalarının olduğunu dile getiren Aras, gazilere, 3600 günde emekli olabilme hakkı vereceklerini, Muharip gazilere ödenen şeref aylığının, geliri olsun olmasın tüm muharip gazilere aynı tutarda ödeyeceklerini kaydetti.

Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı vereceklerini, şehit anne ve babalarının aldıkları maaşı artıracaklarını vurgulayan Aras, “Gazilerimize ikinci istihdam imkânı sağlanması ve ÖTV’siz araç imkânı vereceğiz. Malul sayılmayan gazilerin mağduriyetlerini giderecek düzenlemeler yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin hak ettikleri imkânlara kavuşmaları konusunda gerekli hassasiyeti her daim göstermiştir. Şehit ailelerimiz müsterih olsunlar ki Milliyetçi Hareket Partisi onların yanındadır.

Her şeye rağmen milli mukavemet kırılamayacak, milli birlik ve kardeşlik ruhu bozulamayacaktır. Türk milleti iman ve iradesiyle, ihanetin belini kıracaktır. Türkiye badireleri aşacak inançta, belaları yenecek kuvvettedir. Bilinsin ki; şehitler ölmeyecek, vatan bölünmeyecek, al bayrak da inmeyecektir” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi