FATİH BATTAR
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorum Şubesi Üniversite Komisyonu tarafından düzenlenen “Şehitler Gecesi‘ programında konuşan Şehit Emre Beker’ın babası Uğur Beker, oğlunun şehadete ulaşmadan önce aralarında yaptığı konuşmayı anlatarak:“Keşke onun yerinde ben olsaydım diye düşünüyorum.“ dedi.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorum Şubesi Üniversite Komisyonu tarafından İslam yolunda ömrünü tüketmiş şehitleri hatırlatmak, anmak ve anlamak için “Şehitler Gecesi” programı düzenlendi.

Turgut Özal Is Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerceklestirilen programa Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, Bağımsız Beledıye Baskan Adayı Murat Kırcı, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, AGD Çorum İl Başkanı Bekir Uyanık ve AGD üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’anı Kerım tilavetı ile başlayan programda bir konuşma yapan AGD Corum Şube Başkanı Bekir Uyanık, ‘‘AGD olarak Erbakan hocamızın Milli Görüş dediği İslamı görüşün yeryüzüne hakim olması için var gücümüzle calışıyoruz.“ dedi
Programında devamında biyografi okumalarında Şehit Metin Yüksel, Malcom x, Emre Beker ve Ömer Faruk Darbaş’ın biyografileri okundu.

Biyografi okumalarında oğlu Şehit Emre Beker’i anlatan Uğur Beker, oğlunun şehadetinden bir hafta önce telefonla yaptığı konuşmayı anlattı.

Keşke onun yerinde ben olsaydım‘ diyen baba Beker, şunları söyledi; “Rabbım bizı evladı ile imtihanlardan eyledi. Emre KPPS’den yüksek puan almasına rağmen bizden habersiz gazetede okuduğu bir haber üzerine Manisa Polis Meslek Yüksek Okulu’nu seçti. Polis Meslek Yüsek Okulu’nu bitirdikten sonra Özel Harekat’a geçti. Sürekli arazide görev yapıyordu. Şehadetinden 7 gün önce beni aradı. Aracın içinde 14-15 saat geçirdikleri için ve sürekli çatışma olduğu için araçta nasıl abdest alabiliriz dedi. Bende aracın içinde teyemmüm alabileceklerini söyledim. O olaydan 7 gün sonra oğlum şehit oldu. O Allah yolunda şehit oldu. Keşke bende onun yerinde olabilseydim diye düşünüyorum. Allah herkese şehadet nasip etsin.“
Uğur Beker’in konuşmasının ardından İlahiyatcı Bülent Şimşek konferans verdi.  Program şehitlere dua ile sona erdi.