Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından bu yıl ortaokullar düzeyinde yedincisi düzenlenen ödüllü ‘Siyer-i Nebi Yarışması’ büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

AGD tarafından Türkiye'nin 81 ilinde aynı zamanda gerçekleştirilen sınava ortaokul öğrencileri Çorum'dan yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 2 bin öğrencinin müracaat ettiği yarışmada Yazar Mustafa Soykök'ün ‘En Sevgili’ isimli kitabını okuyan öğrencilere bu kitaptan 60 soru soruldu.

Yüz binlerce gencin katıldığı yarışma ile ilgili açıklama yapan AGD Çorum Şube Başkan Bekir Uyanık, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi Çorum ilimizin birçok ilçesinde birçok okulda 2 bine yakın öğrencinin katılımıyla Siyer-i Nebi sınavını gerçekleştirdik. Sınava katılan öğrencilerimize her yıl başka bir Siyer-i Nebi kitabı veriyoruz. Çünkü çocuklarımız farklı kitaplardan, farklı yazarların anlatımından peygamberimizi tanısın istiyoruz. Siyer-i Nebi sınavını gerçekleştirirken maksadımız çocuklarımızı bir yarışa tabi tutmak değil, çocukların Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmesi, izinden gitmesi ve onun sünnetine uygun yaşam sürmeleridir.” dedi.

Sınava girip başarılı olan öğrencilere çeşitli ödülleri olacağını da belirten Uyanık, “Biz en güzel hediyenin tüm katılımcılarının zamanlarını Peygamber Efendimiz'in örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz.” dedi.