MURAT ÇETİN

Üyük Köyü sakinleri, yağmur ve şükür duası için duada buluştu. Çok sayıda katılımın gerçekleştiği yağmur duasında el açan Üyüklüler, yağmur bereketinin devamı, afetlerin def'i için niyaz etti.

Pazar günü öğlen namazı öncesi okunan mevlidi şerif ile başlayan programda, namaz sonrası okul bahçesine geçen köylüler ve davetliler, Üyük Köyü İmam Hatibi Mustafa Yıldırım'ın okuduğu duaya iştirak ederek amin dedi.

Üyük Köyü Muhtarı Ali Yalvaç, kendileri için çok önemli olan bu güne katılan herkese teşekkür ederek, özellikle tüm köy halkının birlik ve beraberlik içerisinde duaya katılmasının Üyük Köyü'ndeki birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu kaydetti.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, MHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Mustafa Şimşek, MHP eski İl Başkanlarından İsmail Taşkan, Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan, tüm köylüler ve çok sayıda davetlinin katıldığı yağmur ve şükür duasının ardından, tüm köy halkına ve tüm davetlilere Üyük Köyü'nün meşhur yemeği keşkek-yahni ve helva üçlemesi ikram edildi.

Adeta bir bayram günü havasının yaşandığı buluşma, uzaktan yakından gelen herkesin hasret giderdiği bir organizasyona dönüşürken, köylülerin yoğun katılımı tüm misafirler tarafından da takdirle karşılandı.

Nüfus bakımından göç vermeyip, sürekli nüfusu artan Üyük Köyü'nün genç nüfusu da dikkat çekerken, özellikle köyün gençleri, organizasyonun hizmeti için seferber olarak başarılı bir ev sahipliği gerçekleştirdi.

Köy Muhtarı Ali Yalvaç, son yağan yağmurlarla köylünün yüzünün güldüğünü, bunun şükrü olarak kurban kesip sofra kurarak, dua için el açtıklarını belirtti.

Özellikle şükür duasının yanı sıra, bereketli yağmurların devamı için duacı olduklarını da sözlerine ekleyen Ali Yalvaç, "Köyümüz birlik ve beraberliği bakımından; çalışkanlığı ve üreticiliği bakımından örnek bir köy. Allah'a şükür kalplerimiz bir atıyor, et ve tırnak gibiyiz. Bu dua merasimini düzenlerken, tüm köylümüz seferber oldu, herkes işin bir ucundan tuttu, gençlerimiz geceyi keşkek kazanlarının başında çalışarak nöbetle tamamladı. Emeği geçen herkese,. uzaktan yakından teşrif eden tüm misafirlerimizden Allah razı olsun. Duamız odur ki, bereketli yağmurlarımız devam etsin, mahsullerimizin boynu bükük kalmasın, Rabbim afetlerden muhafaza etsin. Her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan köyümüz, her türlü güzelliği haketmektedir. Bugün yaşadığımız bu kutlu gün de, bu güzelliklerden bir tanesidir. Tarım ve hayvancılık anlamında Çorum'un en üretken köylerinden birisi olarak, üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Zaman zaman düzenleyeceğimiz organizasyonlarla, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirip, huzurumuza huzur katmanın, ürünümüze bereket katmanın taliplisi olacağız." dedi.

Editör: Haber Merkezi