FATİH BATTAR

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Afşin’de görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin buradaki görevinin sona ermediği öğrenildi.

3 gün önce Çorum'a dönen Vali Çiftçi, dün akşam Şehit Aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğinde bir konuşma yaparak, 10 gün sonra deprem bölgesine geri döneceğini açıkladı.

51 gün boyunca Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde görev yaptığını hatırlatan Vali Çiftçi, “10 gün buradayım. Önümüzdeki hafta deprem bölgesine tekrar dönüp oradaki hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Orada yapacak daha çok iş var” dedi.

Afşin’deki son durum hakkında da açıklamada bulunan Vali Çiftçi, “Depremde enkaz haline dönüşen 502 binamız vardı. Enkazların tamamının kaldırılması sağlandı. Acil yıkım kararı verilen 239 binanın da yıkımları ve enkazlarının kaldırılması bu hafta tamamlanacak. Fakat 4 bin 500’e yakın ağır hasarlı binamız var. Ağır hasarlı binaların yıkılması ve enkazlarının kaldırılması biraz zaman alacak. Orada işlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

500 yıllık caminin bahçesinde çiçekler açtı 500 yıllık caminin bahçesinde çiçekler açtı