Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, “Çorum halkının Yemen’e ulaştırılmak üzere bizlere emanet ettiği yardımlar Yemen’e ulaştı.” dedi.
Hayırsever Çorum halkının her konuda olduğu gibi zor günlerinde Yemen’i de unutmadığını, ‘Yemen Yardım Bekliyor’ insani yardım kampanyası çerçevesinde Çorum İHH’ya ulaştırılan yardımların hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırıldığını belirten Özkabakçı, şu açıklamalarda bulundu:


‘YEMEN’DE KRİZ 7 YILDIR DEVAM EDİYOR’
“21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşandığı Yemen'de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede 450 kişiye sadece 1 doktor düşüyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, insani krizin yaşandığı Yemen’de mağdur ailelere ulaşıyor. Yemen'de 2017 yılından itibaren 500 binden fazla kişiye gıda kumanyası, yatak, battaniye ve sağlık yardımında bulunduk.
2017 ve 2018 Kurban çalışmalarıyla Yemen’de 110 bin kişiye kurban hissesi ulaştırdık. 2018 Ramazan çalışmalarında ise Yemenli 39 binden fazla kişi gıda kumanyası yardımlarından yararlandı. 2018 yılı itibarıyla Yemen’de 4.985 yetime sponsor olduk ve yetimlere her ay düzenli olarak yardım ulaştırıyoruz.

2017 yılından bu yana kolera ile mücadele için Aden ve Taiz bölgesinde 53 bin hastaya sağlık yardımı yaptık.
Bunun yanında, başkent Sana’da Yemen Hasta Bakım Merkezi’nde toplam 234 kanser ve diyaliz hastasına gıda ve ilaç yardımı ulaştırdık. Merkezdeki hastaların barınma, gıda ve ilaç ihtiyaçları da karşılıyoruz.
2018 yılı sonuna kadar 75 binden fazla kişiye gıda, sağlık, kışlık malzeme ve kırtasiye yardımı ulaştırmayı hedefliyoruz.
Halen 140 ülkede ve bölgede İnsani yardım Çalışmalarımız devam ediyor. Ümmetin nerede bize ihtiyacı varsa orada olmayı kendimize vazife biliyoruz.

‘ŞU AN EN ACİL ÇALIŞMAMIZ YEMEN İÇİN’
Şu anda da en acil çalışmamız Yemen için.
Çorum İHH Olarak tüm mazlum coğrafyalara Hayırsever Çorum Halkının desteğini ulaştırmaya devam ediyoruz. 
Çorumlu hayırseverler Yemen Bağışlarını Çorum İHH Ofisine gelerek (Murat Evler 6. Sk. No:12) ya da: 0364 2242620 – 0538 8777655 telefondan bizlere ulaştırabilirler.”

Editör: Haber Merkezi