Sungurlu’da yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulamayan aç kurt, şehir merkezine inerek bir koyunu telef etti.
Yapılan açıklamaya göre, ilçede yoğun kar yağışı ve soğukların bastırmasıyla yiyecek bulmakta zorlanan kurtlar, şehir merkezine kadar indi. Küçük Sanayi Sitesinin yanında bulunan tüp deposunun arkasına gelen kurt, bir koyunu telef etti.


Tüp deposunda çalışan Hüseyin Sosyalbaş, sabah saatlerinde işyerine geldiğini ve köpeklerine yiyecek vermek için deponun arka tarafına gittiğini söyledi. Soysalbaş, “Deponun arkasında bakımını yaptığım iki köpeğin havladıklarını görünce, o tarafa doğru gittim. Biraz ilerde bir kurdun koyunu yediğini gördüm. Biraz yaklaşınca kurt beni gördü ve ağaçlık alana doğru kaçtı. Koyunun yanına gittiğimde arka tarafı tamamen kurt tarafından yenmişti. Bugüne kadar buralarda çakal gördüm, ama ilk defa kurtla karşılaştım. Bu sene ilçede kış mevsimi çok şiddetli geçiyor. Doğada aç kalan yabani hayvanlar şehirlere inerek yiyecek aramaya başladılar. Artık daha tedbirli ve dikkatli olacağım.” dedi.   

Editör: Haber Merkezi