Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, yarıyıl tatiline girecek olan 467 ilköğretim birinci sınıf öğrencisine karne hediyesi olarak okuma seti hediye etti.


Yapılan açıklamaya göre, Sungurlu’daki tüm ilkokullara kitap setlerinin dağıtıldığını ifade eden Başkan Şahiner, merkezdeki bazı ilköğretim okullarına bizzat giderek hediyesini kendi elleri ile miniklere verdi. Gittiği okulda öğrencilerin büyük ilgi ve sevgisi ile karşılaşan Şahiner, yarıyıl tatili boyunca okumalarını geliştirmeleri için çocuklara küçük bir hediyesi olduğunu söyledi. Daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen Şahiner’i karşılarında gören minikler büyük bir sevinç yaşayarak çizdikleri resimleri başkan amcalarına hediye etti. 


Hediye kitaplarını alan öğrencilere seslenen Şahiner, “Birinci sınıflardaki yavrularımız okuma yazmaya geçtikleri için ödüllendirmek istedik. Burada asıl amacımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza okuma bilincini yerleştirmek ve okumayı sevdirmek. Her zaman söylediğimiz gibi çocuklarımızdan tek isteğimiz: Bol bol kitap okumaları ve derslerine adapte olmaları. Bizler onlar için yeni projeler üretmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi